Baš poput timskog kolege Daniila Kvjata na Velikoj nagradi Francuske, vozač Toro Rossa Alexander Albon pomirio se s činjenicom da će u Austriji startati sa začelja. Od četvorice vozača koji u bolidima imaju Hondine motore, on jedini u Francuskoj nije koristio najnoviju pogonsku jedinicu “Spec 3”, ali sada će se to promijeniti.

Tu novu inačicu motora u Francuskoj su koristili Max Verstappen i Pierre Gasly u Red Bullu te Daniil Kvjat u Toro Rossu. Rus je morao startati sa začelja jer to je bio već četvrti motor koji je koristio ove sezone, ali na kraju je osvojio 14. poziciju, ispred svog timskog kolege.

Kazna starta sa začelja na Velikoj nagradi Austrije očekuje Albona, ali Tajlanđanin se pomirio s tim i priželjkuje konkurentniji Toro Rosso.

“Neće to biti uobičajeni vikend, ali kao momčad se možemo u većoj mjeri koncentrirati na duže stintove, s kojima smo se možda pomalo mučili na stazi Paul Ricard.”

“Nije bilo strašno, ali dobra je stvar da u Austriji prva tri slobodna treninga možemo tretirati kao dane testiranja. Možemo raditi stvari s kojima se možda ne bismo kockali da je posve normalan trkaći vikend”, rekao je Albon.

Toro Rosso nije baš u briljantnoj formi, sa samo jednim osvojenim bodom u posljednje dvije utrke. Albon priželjkuje povratak u formu, a dobar znak za njega može biti činjenica da je na utrci u Kini uspio osvojiti bod nakon starta iz boksa.

“Mislim da napredujemo, ali ta borba s ostalim timovima sredine poretka je nemilosrdna. McLaren i Renault bili su vrlo snažni na Paul Ricardu, a nadam se da ćemo mi biti na našoj domaćoj utrci”, kaže Albon.

U poretku konstruktora, Toro Rosso je osmi. Bod ispred Haasa, a dva boda iza Alfe.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o