Alexander Albon vjeruje da je stekao dosta iskustva nakon sedam odvoženih utrka za talijanski Toro Rosso. Nakon nešto slabijeg uvoda u najelitniji rang motosporta, Britanac tajlandskih korijena se osjeća puno ugodnije.

Veći dio rane faze svoje karijere Albon je proveo kao juniorski vozač Red Bulla, ali budući da nije dobio mjesto u bolidu, odlučio se za Formulu E. Međutim, ponuđeno mu je mjesto u Toro Rossu, nakon što je Pierre Gasly promoviran u Red Bull. To je bio značajan preokret u karijeri za 23-godišnjaka koji je priznao da se nije mogao odmah naviknuti na zahtjeve Formule 1.

“Ovaj cirkus nije toliko lud kad si tu neko određeno vrijeme. Jednostavno se trebaš priviknuti i potom sve postane normalno, a ja sam na dobrom putu”, rekao je Albon.

“Na početku sam se osjećao obeshrabreno, kad sam vidio koliko stvari trebam napraviti, ali sad sam se više ili manje prilagodio svemu tome.”

“Bodovi su uvijek dobri za mene. Zadovoljan sam kako tim radi i napreduje. Osjećam se vrlo ugodno i nisam ni pod kakvim pritiskom. Podrška je vrlo bitna, a dečki me stalno podražavaju. To je predivan osjećaj.”

Albon je trenutno na 15. mjestu u poretku vozača nakon sedam utrka u ovoj sezoni. S obzirom na to da je ovo njegova debitantska sezona, rezultati i bodovi su za ovog mladića neminovnost u budućnosti.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o