Nakon utrke u Monaku, šef Mercedesa Toto Wolff je pružio podršku svojem vozaču Valtteriju Bottasu koji je završio na trećem mjestu zbog incidenta u boksevima s Maxom Verstappenom.

Za Finca su kvalifikacije bile odlične te je svojim vožnjama do Q3 davao do znanja Hamiltonu kako će se morati dobrano potruditi ako misli uzeti pole position. Na kraju je Lewis odličnim krugom na kraju uspio uzeti prvu startnu poziciju, što se pokazalo ključnim u utrci.

”U Monaku je Valtteri izgubio pole poziciju u zadnjem pokušaju, a onda je još imao taj incident s Maxom. To ga je malo demoraliziralo, ali vjerujem da će se on iz toga izvući vrlo brzo. Pokazao je u prvim utrkama da je ove godine posebno motiviran. Mislim da je brzine imao za doći do barem drugog mjesta, ako ne i do pobjede.”

”Da nam je netko kao momčadi uoči Monaka ponudio prvo i treće mjesto mislim da bismo objeručke prihvatili, ali s obzirom na sva događanja razumijem razočarenje Valtterija. Max je izgubio drugo mjesto zbog kazne, a Valtteri je izgubio drugo mjesto i tri boda, kao i još jedan 1 završetak oba Mercedesa na prve dvije pozicije,” rekao je Wolff.

Valtteri Bottas je izjavio kako smatra da je imao tempo za pobjedu, ali da je sve to ”palo u vodu” nakon incidenta s Maxom Verstappenom.

”Očito je da sam razočaran kako je vikend završio za mene. Mislim da sam imao brzine za puno bolji rezultat. U kvalifikacijama sam izgubio pole poziciju za malo, a to je onda odredilo i utrku u kojoj sam imao problema.”

”Na izlasku iz bokseva mi nije ostavio nimalo mjesta te je to dovelo do probušene gume. Poslije toga sam zapeo u prometu i nisam mogao puno toga učiniti. Imao sam tempo bolji od bolida ispred sebe, ali znate kako to funkcionira u Monaku. Na kraju sam pokušao napraviti najbrži krug, ali ni to nisam uspio,” zaključio je Bottas.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o