Mercedesov šef, Toto Wolff, odao je počast preminulom Nikiju Laudi u dirljivoj izjavi koju je Mercedes objavio na svojim stranicama.

Lauda, koji je tri puta bio svjetski prvak (1975., 1977. i 1984. godine), obnašao je ulogu počasnog predsjednika Mercedesa kojem se priključio 2012. godine.

Uz to, posjedovao je 10% dionice u kompaniji Mercedes Grand Prix Limited, a s trkaćim timom imao je važeći ugovor do 2020. godine, kao i sam Wolff koji je izjavio da je Mercedes izgubio svjetlo koje ih je vodilo prema uspjehu i pobjedama.

“Prije svega, u svoje ime i u ime cijele momčadi Mercedesa, bih izrazio saučešće Birgit, Nikijevoj djeci, njegovoj obitelji i bližim prijateljima. Niki će uvijek ostati jedan od najvećih legendi ovog sporta. U svom liku imao je karakter heroja, ljudskosti i iskrenosti.”

“Njegov odlazak ostavlja prazninu u Formuli 1. Nismo izgubili samo heroja koji je ostvario najveći povratak ikad, već čovjeka koji je donosio vedrinu i otvorenost modernoj Formuli 1. Nedostajat će nam jer je uvijek bio glas razuma. Mercedes je izgubio svjetlo koje nas je vodilo. Kao momčadski kolega tijekom posljednjih šest i pol godina Niki je bio brutalno iskren, ali i potpuno lojalan.”

“Bila je privilegija računati na njega i svjedočiti koliko je za njega bilo značajno što je bio dio uspjeha Mercedesa. Kad je šetao tvornicama u Brackleyu i u Brixworthu ili kad je držao poznate motivirajući govore, donosio je energiju koji nitko ne može zamijeniti.”

“Niki, jednostavno si nezamjenjiv. Nitko nikad neće biti poput tebe. Bila nam je čast zvati te predsjednikom, a meni je bila još veća čast zvati te prijateljem.”

Počast je odao i izvršni direktor Formule 1 Chase Carey:

“Vijest o Nikijevoj smrti nas je pogodila i rastužila. F1 nije izgubila samo jednu od najvećih ikona ovog sporta već i svog heroja. Njegova ljubav prema utrkivanju i hrabrost koju je posjedovao je bila nevjerojatna, a time je inspirirao mnoge ljude diljem svijeta.”

“Njegov odlazak je veliki gubitak za cijelu obitelj Formule 1 i motosporta. Za kraj bih izrazio saučešće njegovoj obitelji”, izjavio je Carey.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o