Toto Wolff, šef Mercedesa, izjavio je da mu je drago što je Velika nagrada Monaka završena nakon emotivnog i napornog tjedna u kojem su ostali bez Nikija Laude koji je u ponedjeljak preminuo te nakon veoma teške utrke po ulicama Monte Carla.

Prvog dana ovog tjedna legendarni Lauda je preminuo nakon višemjesečnih problema sa zdravljem. Austrijanac je u kolovozu prošle godine imao transplantaciju bubrega, a na današnjoj utrci mu je odana počast.

Utrka je za Wolffa bila veoma stresna jer je Lewis Hamilton imao problema s pneumaticima, a iza su vrebali Max Verstappen i Sebastian Vettel koji u 2019. godini još uvijek nisu osjetili slast pobjede.

Nakon gubitka počasnog direktora i veoma dramatične utrke u kojoj je tijesnu, ali zasluženu pobjedu odnio Hamilton, Wolff je poručio da je sretan što je VN Monaka završila.

“Ova pobjeda mi puno znači. Ne znam kako je moglo biti dramatičnije. Ovog tjedna smo izgubili svjetskog šampiona i velikog prijatelja. Nakon svih dešavanja, još ovih i danas, drago mi je što je sve završilo”, izjavio je Wolff.

Frustracije oko izbora pneumatika nije krio Hamilton. Wolff je putem radio veze “gasio vatru”, ali nakon utrke priznao da je tvrda mješavina bila bolji izbor.

“Razumijem da vozači moraju istresti svoj stres. Ako to rade na nama onda je to sasvim u redu.”

“Znali smo da smo pogriješili s izborom mješavine. Trebali smo staviti tvrdu komponentu, ali je Lewis spasio stvar.”

Još jedan emotivan dan je ispred Mercedesa čiji šef će prisustvovati sprovodu Laude u Austriji.

“Trebalo nam je da odradimo dobar posao, najbolji mogući. Ovo je teško zarađena pobjeda.”

“U narednih par dana bit će teško. Nikijev pogreb je u Beču na kojem ću prisustvovati, a nakon toga okrećemo se Kanadi”, poručio je šef Mercedesa.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

tesko je bilo a opet su pobijedili