Vettel: Nismo zadovoljni, ali u utrci možemo bolje!

Nakon još jednih razočaravajućih kvalifikacija u Španjolskoj, Sebastian Vettel je izašao pred kamere vidno razočaran velikim zaostatkom za Mercedesima.

Nijemac je uzeo treće mjesto na gridu, ali s ogromnim zaostatkom od devet desetinki sekunde za Valtterijem Bottasom.

Vettel se nada kako će u utrci Ferrari pokazati malo bolji tempo zbog preinaka na bolidu koje su više fokusirane na duže stintove, a manje na brzinu u jednom krugu.

”Isprobali smo puno novih stvari jučer i danas. Na kraju se to na rezultatu ne vidi, ali mislim da ćemo sutra u utrci imati bolji tempo. Nadam se da će nam i sutrašnja utrka biti dobar indikator što moramo napraviti u sljedećim tjednima.”

Rekao je i da su ostali malo iznenađeni ogromnom razlikom na kraju kvalifikacija, što je ponajviše zasluga trećeg sektora koji nikako ne paše Ferrarijevom bolidu.

”Nismo očekivali toliki zaostatak za Mercedesom, ali je zadnji sektor napravio svoje. Jasno je da smo na pravcima malo brži od njih što vjerojatno znači da imamo malo manji kut nagiba krila. U zadnjem sektoru nema pravaca i to je vjerojatno najveći uzrok tog zaostatka.”

”Zadnji sektor nije ni nešto predugačak, ali ima dosta sporijih zavoja u kojima se mi mučimo. Moramo odraditi ‘zadaću’ i probati u narednim tjednima riješiti te probleme,” rekao je Vettel.

Nakon obećavajućih testiranja za Ferrari u Barceloni, činilo se kako je talijanska momčad u maloj prednosti nad Mercedesom, ali je danas ta tvrdnja vrlo jasno demantirana. Vettel smatra kako se uvjeti nisu previše promijenili, već da oni još uvijek nisu izvukli potencijal iz bolida u onoj mjeri koliko je to uspio Mercedes.

”Moramo jako puno raditi kako bi pronašli rješenje za naše probleme. Znamo u kojim smo područjima slabiji te na tome moramo poraditi. Nažalost, još uvijek nemamo rješenje. Nadam se kako ćemo vrlo brzo i to riješiti,” zaključio je Vettel.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Vetelo ljupci su pričali evo ga došao Njemac sada čete vidjet kako se razvija bolid Alonso nije imo poima.
A jedino što vidim da mu ide je rađenje krafni i to u utrci …

Panzer

Crvena jad i beda!

fernando

Ferari je katastrofa veca nego na kraju prosle godine nadogradnje vam idu unazad a ne na bolje. Koma

tkuruza

Pa bolji su po vremenu oko 0.5 sekunde u odnosu na prošlu godinu. Mercedes je za sve neuhvatljiv, nadam se do promjena pravila 2021. Problem F1 je da u određenom razdoblju jedna ekipa dominira što ubija neizvjesnost i čari utrkivanja.

klepesina

Svi su imali svoju dominaciju.Pravila su za sve ista samo je razlika u timovima inzinjerima itd.Il znas napravit bolid il ne nema treceg

Mike-ferrari

Pa idu u nazad kako je Binoto poceo upgrade raditi

tkuruza

A što reći za druge ekipe? Ne utrkuju se samo Mercedes i Ferrari.

Mike-ferrari

Gle Ferrari je imao na nekoliko staza brzi bolid na vecini konkurentan i na 3 sporiji da tako kazem
Binoto je svojim razvojem od polovice prosle sezone napravio ovo sto sada gledamo
Ona svadja Arivabenea i Binota je bila bas oko tih stvari
Samo u Ferkanu osim svih menagerskih sranja drma i politika
Druge momcadi nemaju ni priblizan budzet onom koji mi imamo

r.u.m.

napravili su u kvalama isto vrijeme kao na zimskim testovima …

klepesina

Ferari zimus letio punim gasom a Mecka lagano krstarila sa pola gasa

Related Posts