Cyril Abiteboul, šef Renaulta, uvjeren je da njegov tim može još dosta toga pokazati u 2019. godini, a pogotovo u Španjolskoj gdje, sudeći po njegovim riječima, može spasiti sezonu. Francuska momčad je u ovu sezonu ušla s velikim optimizmom gdje je plan bio smanjiti zaostatak za prve tri momčadi, obzirom da su prošle godine bili “prvaci” sredine poretka.

Međutim, početak sezone nije tekao po planu. Imali su mješavinu loše sreće, problema s pouzdanosti i incidentima radi kojih su trenutno sedmi u poretku konstruktora. Abiteboul je rekao da Renault još uvijek nije pokazao puni potencijal te da očekuje jako dobru utrku u Barceloni koja je na programu ovog vikenda.

“Početak tzv. europskog dijela sezone je šansa za nas da se resetiramo. Imali smo veoma težak početak sezone, ali smo svjesni da možemo još više i da trebamo težiti “čistim” vikendima i utrkama kako bi maksimalno iskoristili svoj potencijal,” optimističan je Abiteboul.

“Da bi to uradili moramo se poboljšati u svim segmentima. Šasija, motor na stazi i izvan nje, te rad s vozačima kako bi poboljšali svoj učinak. Nikad nismo bili ovoliko motivirani kao što smo sad uoči Španjolske gdje ciljamo na potpuni oporavak u pogledu kompetitivnosti.”

Renault je uoči VN Španjolske pripremio nekoliko nadogradnji, a poseban fokus je na prednjem krilu i stražnjem dijelu bolida.

“Većina drugih momčadi će doći s nadogradnjama. Imamo nekoliko dijelova koje će poboljšati aero performanse prednjeg krila i stražnjeg dijela bolida. Također, tu su još i mehaničke nadogradnje kako bi poboljšali ravnotežu bolida,” izjavio je Nick Chester, tehnički direktor.

“Trenutno je u igri borba u razvoju bolida. Mi ćemo nastaviti raditi naporno kako bi izvukli ono najbolje iz bolida tijekom vikenda.”

Svjestan činjenica da je start sezone bio prilično težak je i vozač Nico Hulkenberg koji smatra da se problemi iz Bakua ne bi trebali ponoviti.

“Očito je da prošla utrka nije bila dobra za nas. Dao sam sve od sebe, vozio sam najbolje što sam mogao, ali jednostavno nije bilo nikakvog napretka.”

“Sezona je veoma duga i nadam se da je vikend u Bakuu bio jedan od onih koji se ne događaju često. Težak nam je bio start sezone, ali sam siguran da ćemo svi zajedno raditi na tome da u Barceloni ostvarimo što bolji rezultat,” izjavio je njemački vozač.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

Panika zauzima svoje mjesto. Nažalost…

avatar
Član
Desmosedici

Bila bi katastrofa kad bi ovo bio njihov maksimum. S obzirom na moć kompanije realno bi bilo da napadaju treće mjesto. Sve ispod četvrtog mjesta za Renault bi bio veliki neuspjeh.