Prvog lipanjskog vikenda, u susjednoj Crnoj Gori, na poznatoj brdskoj stazi Kotor-Trojica dugačkoj 4.350 metara, održava se međunarodna automobilistička utrka “Kotor 2019.”, što se uz FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone, Šampionat Crne Gore te Kup Kotora, vozi i za Prvenstvo Republike Hrvatske i to u sve tri konkurencije – kategorijama I (turistički automobili) i II (sportski automobili), te povijesnih vozila.  Organizatoru, Auto moto sportskom klubu “Kotor”, pristiglo je 99 prijava iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Kosova.

Na trećoj ovogodišnjoj utrci Prvenstva Republike Hrvatske u samo 20-tak dana, očekuje se start 45 vozača iz 15 hrvatskih klubova.

Nakon dva nastupa, na vrhu ljestvice Kategorije I, izdvojila se trojka od koje se ove sezone najviše i očekuje. Pobjeda na Sljemenu te treće mjesto u Skradinu, Dejana Dimitrijevića (AKK Velika Gorica) koji vozi  “Seat Leon R3.2 Turbo”, dovelo je na čelno mjesto, iako je izjednačen u bodovima s drugoplasiranim Riječaninom Mariom Jurišićem (AK Župa Dubrovačka), koji je svojim “Audijem A4 STW 2.0” osvojio dva druga mjesta.

Nakon sljemenskog odustajanja, pobjeda u Skradinu do treće je pozicije dovela svojevremenog hrvatskog prvaka Zagrepčanina Domagoja Perekovića (AKK Zanatlija) koji nastupa u “Mitsubishiju Lanceru Evo IX”. Oni su favoriti na kotorskoj stazi, ali “iz prikrajka” vrebaju Denis Nišević (AK Župa Dubrovačka) i ugodno iznenađenje skradinske utrke Stijepo Manenica (AK Dubrovnik racing) u, za njega novom, “Mitsubishi Lanceru Evo IX” grupe N.

Mađar Laszlo Szasz u prestižnoj formuli “Reynard Zytec F3000”, već niz godina “u dresu” dubrovačkih prvaka,  slovi favoritom za apsolutnu pobjedu, dok će među hrvatskim “povjesničarima” glavnu riječ voditi trenutni lideri prvenstva Ante Gačina (AKK Rogoznica) i Antonio Hernaut (AK Župa Dubrovačka), svaki s po jednom pobjedom.

Subotnji treninzi na rasporedu su u 12 sati, a prva od dvije bodovne vožnje sutradan, 2. lipnja u 11 sati.

Autor teksta i fotografije: Miroslav Krpan

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o