Sainz: Propuštanje prvog treninga sigurno neće pomoći u nastavku vikenda

Vikend u Monte Carlu loše je počeo za španjolskog vozača McLarena, Carlosa Sainza. Zbog poteškoća s pogonskom jedinicom propustio je gotovo cijeli prvi slobodni trening. Svjestan je da će mu ti krugovi nedostajati u nastavku vikenda.

Na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Monaka, Carlos Sainz je uspio odraditi tek četiri kruga, ali nisu niti to bili pravi, konkurentni krugovi. Razlog je bio kvar sustava za pohranjivanje i prikupljanje energije, potvrdili su iz McLarena.

Problem je riješen do drugog slobodnog treninga pa je Španjolac odvozio 47 krugova i zauzeo 13. poziciju. Bio je samo 26 tisućinki sekunde sporiji od timskog kolege Landa Norrisa. Bio je sve samo ne idealan dan za Sainza, koji se ipak nada da će u nastavku vikenda uspjeti nadoknaditi izgubljeno na prvom slobodnom treningu.

“U zaostatku sam za tih 30 ili 40 krugova i to mi sigurno neće pomoći u nastavku vikenda, ali nadam se da ću malo po malo nadoknađivati zaostatak”, izjavio je Sainz.

Od 2016. Carlos ima jedan pozitivan niz na stazi u Kneževini, tri je puta zaredom startao među prvih 10. Nastavak tog niza sada je prilično upitan.

“S jedne strane čini se da će to biti teško ostvariti jer nismo ušli u Top 10, odnosno zato što niti Lando nije bio u Top 10 na prvom ili drugom treningu. Međutim, u poretku je vrlo tijesno pa mislim da ću, čim steknem sigurnost u bolidu i odradim veći broj krugova, moći voziti brže.

Da je situacija vrlo neizvjesna, svjedoči podatak da je na drugom slobodnom treningu petog i 17. dijelilo tek osam i pol desetinki sekunde. Može se očekivati velika borba za ulazak u završnu rundu kvalifikacija, a tome se nada i Sainzov momčadski kolega Lando Norris.

“Prvi dan nije bio loš, ali nije bio ni savršen. Na prvom slobodnom treningu smo se dosta mučili, dok je drugi donio određena poboljšanja.

“Svi su tako izjednačeni pa ako netko pogodi idealan krug, to može činiti razliku između ulaska u Q3 i ispadanja u Q1. Bit će vrlo teško u subotu. Uspijemo li još poboljšati ponašanje bolida, kao što smo to napravili između prvog i drugog treninga, imamo se pravo nadati ulasku u završni dio kvalifikacija”, rekao je Norris.

McLaren u Monaku nije osvojio bodove još od 2016. Svi u momčadi vjeruju da će tom crnom nizu doći kraj u nedjelju, ali da bi to ostvarili, moraju izvući još malo više iz svojih bolida.

Related Posts