Vozač Williamsa, George Russell, izjavio je kako su on i njegova momčad u jednom trenutku pomislili da postoji šansa za ulazak u Top 10 tijekom utrke za Veliku nagradu Monaka.

Russell je u kvalifikacijama bio brži od svojeg momčadskog kolege Roberta Kubice, kao i svaki put ove sezone, no već na kraju prvog kruga se našao na posljednjoj poziciji. Williams je pametno reagirao te stavio nove tvrde gume na bolid Britanca u vrijeme kada je na stazu izašao sigurnosni automobil.

U petnaestom krugu Russell je izborio mjesto ispred Kubice i Antonija Giovinazzija, nakon što se dvojac dodirnuo ispred ulaska u boks. Momčad je tada pomislila kako imaju šansu osvojiti bodove, no uskoro se jedan dio vozača odvojio, a Russell se morao zadovoljiti tek 15. pozicijom.

“Moglo je biti i bolje. Svi smo bili na okupu pa smo u jednom trenutku pomislili kako ćemo biti ispred Sainza.”

“Ja sam zadovoljan utrkom, iako se nismo baš borili za nešto više u završnoj fazi. Vremena po krugu bila su solidna jer sam davao sve od sebe”, izjavio je 21-godišnjak iz Norfolka.

Mladiću iz Williamsove momčadi ovo je treće 15. mjesto ove sezone te je u svakoj utrci bio bolji od kolege Poljaka Kubice. Russell zasigurno pokazuje što može, no teško je doći do boljih rezultata, ako vam bolid to ne može dopustiti. Ipak, Britanac vjeruje da će bolid biti bolji.

“Sigurno smo napravili maksimum i bili bolji nego do sada. U jednom trenutku mi je tehničar rekao da vozim istom brzinom kao vodeći”, otkrio je Russell te dao nadu svim navijačima Williamsa.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o