Iz Renaulta inzistiraju da neće odustati od svojih ciljeva za tekuću sezonu bez obzira na razočaravajući start sezone. Francuska momčad je u sezonu ušla nadajući se da će se izvući iz srednjeg dijela poretka i bliže priključiti prvim trima momčadima.

Međutim, umjesto da su se pomjerili naviše s četvrtog mjesta na kome su završili prošlu sezonu, nakon utrka bez bodova u Azerbajdžanu i Španjolskoj pali su na loše osmo mjesto u poretku.

Iako su potrebni lavovski napori kako bi se priča okrenula u njihovu korist, direktor momčadi Cyril Abiteboul smatra kako nema razloga da se odustane od zacrtanih ciljeva i smatra da još uvijek imaju što za ponuditi.

“Želimo se vratiti na razinu koja nam je potrebna kako bismo ispunili zacrtane ciljeve koji se u ovom trenutku uopće ne mijenjaju,” izjavio je Abiteboul.

Renaultov bolid je pokazao potencijal ove godine, ali problemi s pouzdanosti bolida s početka sezone koji su rezultirali time da nijedan od vozača nije završio utrku u Bahrainu su se pokazali izuzetno skupima. Iako Abiteboul smatra da moraju dati sve od sebe kako bi imali bolje rezultate, isti je slučaj i s ostalim momčadima iz sredine poretka.

“Prilično sam siguran da i druge momčadi govore isto. Siguran sam da ako Haas, Toro Rosso ili McLaren urade sve kako treba, napredovat će. Istina je da samo mala promjena može napraviti veći rezultat nego što je ona sama, ali naš cilj je da se odmaknemo od sredine poretka i kako sada stoje stvari, ne uspijeva nam. Kratkoročni cilj je da se vratimo u igru, što je potpuno izvedivo ako sve odigramo kako treba,” dodaje Abiteboul.

Dok je osma pozicija u poretku u potpunosti ispod očekivanja momčadi Renaulta, Abiteboul je izjavio kako je ohrabrujuće to što je McLaren samo 10 bodova ispred njih, te da je to jedina dobra vijest. To što su momčadi u sredini poretka blizu, dobra je stvar, to Renaultu daje mogućnost da se reorganiziraju, porade na problemima i dostignu ciljano četvrto mjesto u poretku. Međutim, cilj za ovu godinu nije bila četvrta pozicija u poretku, već smanjivanje zaostatka za vodećim momčadima, što se zasad nije dogodilo i na čemu još moraju poraditi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o