Vozač Alfa Romea, iskusni Kimi Raikkonen izjavio je kako bez dvogodišnje stanke koju je imao tijekom 2010. i 2011., vrlo vjerojatno više ne bi bio na gridu.

Podsjetimo, na utrci u Monaku, Raikkonen je odvezao svoju jubilarnu 300. utrku u Formuli 1 čime je ušao u probrano društvo petorice vozača kojima je to uspjelo. Čak štoviše, odradi li Finac sezonu do kraja, već do konca tekuće sezone Kimi bi mogao doći na drugo mjesto, odmah iza trenutnog lidera Rubensa Barichella.

Karijeru koja traje od 2001. Raikkonen je započeo u momčadi u kojoj na neki način, nastupa i danas. Nakon prelaska u McLaren, a potom i u Ferrari gdje osvaja svoj jedini naslov svjetskoga prvaka, Finac 2010. i 2011., pokazalo se nakratko, odlazi iz Formule 1 što je kako je i sam rekao bilo ključno za nastavak karijere i ostanak u ovome natjecanju sve do danas.

“Iskreno, nisam mislio da će moja karijera trajati ovako dugo. Bez one dvogodišnje stanke, sigurno više ne bi bio ovdje.” započeo je Finac.

“Jednog dana kada završim ovu priču i kada se osvrnem na ovo razdoblje koje sam proveo u Formuli 1, možda ću steći dojam o tome koliko je dugo trajalo, ali trenutno stvarno nemam osjećaj o tome.”

Za kraj, Raikkonen se u svom stilu osvrnuo i na svoju karijeru u smislu zavidnih postignuća koja je ostvario.

“Istina, u karijeri sam ostvario neke dobre rezultate i odvozio neke dobre utrke. No, u konačnici, to je sve samo utrkivanje,”  zaključio je već poslovično suzdržano i ne odveć emotivno Raikkonen.

Kako smo i u uvodu naglasili, Kimi bi ukoliko nastupi na svim utrkama do kraja sezone, mogao doći do ukupno 315 odvoženih utrka čime bi prestigao Fernanda Alonsa koji je ostao na 314. Prvoplasiranog Barrichella koji je lider ovoga poretka sa 326 odvoženih utrka, Finac bi mogao dostići tijekom sezone 2020.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o