Racing Point planira značajna unapređenja bolida za VN Njemačke, što je tehnički direktor momčadi Andy Green opisao kao “gotovo novi bolid”. Momčad planira izmijeniti filozofiju aerodinamičkog paketa, obzirom da su nedavno Toyotin aerodinamički tunel u Kölnu zamijenili Mercedesovim postrojenjem u Brackleyju.

Dodatni resursi iz Silverstonea su ubrzali proces razvoja bolida, što je ranije bilo uvjetovano nedostatkom financijskih sredstava. U Barceloni je momčad predstavila novi prednji aerodinamički i ovjesni paket, međutim imali su problema s optimizacijom novih dijelova. Sljedeće veće unapređenje je planirano za ljetnu pauzu, prije VN Njemačke koja je na rasporedu krajem srpnja.

“Radi se o velikim promjenama. Čitava filozofija aerodinamičkog paketa se mijenja. Moramo to riješiti što prije, nadamo se prije Mađarske,” rekao je Otmar Szafnauer.

Szafnauer tvrdi da takve drastične promjene u pola sezone znače i preuzimanje rizika. On smatra da i druge momčadi rade isto što oni sada pokušavaju i planiraju.

“dosta toga će se promijeniti, promijenit će se protok zraka. Smatram da idemo u dobrom pravcu, te da će to sve biti pomak u napretku bolida,” izjavio je Szafnauer.

Tehnički direktor momčadi, Green, je rekao kako se promjene moraju posebno odnositi na one stvari koje su im stvarale probleme na utrkama kao što je Barcelona.

“Staza u Barceloni je bila teška za nas sa aspekta balansa bolida. Pri tome mislim na nekoliko zadnjih godina, radi se o tome da već neko vrijeme ne možemo da riješimo iste probleme. Prije ljetne pauze nam dolaze neki novi dijelovi, gotovo čitav novi bolid. Nadam se da ćemo riješiti probleme koje redovno imamo na stazama poput Barcelone,” rekao je Green.

Što se tiče sadašnjih slabosti njihovog RP19 rekao je kako imaju problem u dužim zavojima. U zavojima od 180 stupnjeva jako troše gume i ne mogu zadržati stabilnost bolida kroz cijeli zavoj. Green je osim toga primijetio i da se momčad ove sezone razvija brže i bolje nego ranije i da će se potruditi držati priključak s ostalim momčadima, te da je cilj za iduću sezonu pripremiti iz temelja novi bolid.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o