Vozač Racing Pointa Sergio Perez izjavio je kako su svi u momčadi prilično zabrinuti zbog loših performansi i lošeg nastupa na VN Španjolske jer još uvijek nemaju prave odgovore na pitanja o tome zašto novi paket nadogradnji nije dao očekivane rezultate.

Podsjetimo, Perez je utrku u Španjolskoj započeo i završio na skromnom 15. mjestu, a dodatni je problem činjenica što Racing Pointovi bolidi nisu imali dobar tempo u utrci. Sve to pomalo zabrinjava Pereza uoči nadolazeće VN Monaka jer u momčadi nisu sigurni hoće li se u Kneževini stvari promjeniti u pozitivnom smislu.

“Pomalo smo zabrinuti. Naše performanse u Španjolskoj bile su vrlo loše, mogu reći i puno lošije od onoga što smo očekivali. S tim u skladu, ne znam što možemo očekivati u sljedećoj utrci. Vidjet ćemo, ali svakako se nadamo kako je naš problem bila samo staza u Barceloni”, započeo je Perez.

Upitan o razlozima loše predstave u Španjolskoj, Checo je izjavio kako trenutno nema pravi odgovor na to pitanje.

“Trenutno doista ne znam što je uzrok tome. Nastojimo analizirati sve podatke i sve dostupne informacije, no mogu reći kako još uvijek nemamo pravi odgovor na pitanje zašto smo bili toliko loši”, pojasnio je Meksikanac.

Uoči novog GP vikenda, Perez je izjavio kako se nadaju boljem nastupu na ulicama Monte Carla.

“Nakon problema koje smo imali u Barceloni, u Monte Carlu očekujemo bolji nastup. Znam da se od početka sezone dosta mučimo s tempom u utrkama, no ipak očekujem kako će ovo za nas biti dobar vikend u kojem ćemo ponovno osvojiti bodove.”

Perez je također naglasio i kako je za njega osobno pozitivno to što u Monte Carlu uspjeh nije u potpunosti određen performansama samoga bolida jer nešto veći utjecaj na ukupan rezultat ima i vozač, koji na ovoj stazi može biti izraženiji nego na nekim drugim stazama.

“Na drugim stazama u većini slučajeva 95% uspjeha uglavnom čini sam bolid, ali u Monte Carlu onih preostalih pet posto može biti puno važnije. Ako odradite jako dobru subotu i kvalifikacije, u utrci vozač može napraviti razliku i ostvariti dobar rezultat.”

Za kraj, Perez se osvrnuo i na najavljene značajnije nadogradnje i poboljšanja koja bi trebala biti predstavljena na VN Njemačke.

“Do Njemačke je još puno utrka i u tom kontekstu, važno je ići utrku po utrku. Do tada imamo mogućnost i zadatak odraditi maksimalno dobro ono što je pred nama. U svakoj utrci moramo dati svoj maksimum i pokušati uzeti najviše što možemo. Na taj način i takvim načinom rada, jednom kada bolid bude posložen onako kako želimo, sve će nam biti lakše.” zaključio je Perez.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o