Mladi F2 vozač, Nicholas Latifi, negirao je tvrdnje da će zamijeniti Roberta Kubicu u Williamsu, barem kad je ova sezona Formule 1 u pitanju. Kubica ima problema s formom, a prema glasinama koje kruže, njegovi dani u Williamsu mogli bi vrlo brzo biti odbrojani.

Prema kanadskim novinama Le Journal de Montreal, Latifi je već spreman na zamjenu s Kubicom i mogao bi uskočiti u Williamsov bolid u narednim tjednima. Međutim, vozač Formule 2 demantirao je glasine:

“Naravno da je moj cilj ući u Formulu 1. Ipak, trenutno sam fokusiran na Formulu 2 i ona mi je prioritet.  Moram se usredotočiti na održavanje trenutne forme i na osvajanje prvenstva. Ako uspijem, mislim da sam u dobroj poziciji da iduće godine nastupim u Formuli 1.”

Latifi je u Barceloni testirao Williamsov bolid. Međutim, na pitanje je li siguran da će imati mjesto u Formuli 1 2020. i je li započeo pregovore s nekom od ekipa, Nicholas je odgovorio: 

“Iskreno, nisam još. Sezona je tek počela i još se puno toga može dogoditi. Međutim, pogledate li u prošlost vozače koji su osvojili titulu Formule 2 ili GP2, većina njih se našla u Formuli 1. S moje točke gledišta, ako osvojim prvenstvo, cilj mi je prelazak u Formulu 1.”

Inače, Latifi vodi u Formuli 2 s tri pobjede i 93 boda u ukupnom poretku, 26 ispred drugoplasiranog Luce Ghiotta.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o