Organizatori Velike nagrade Italije napravili su još jedan korak prema finaliziranju dogovora oko održavanja utrke u Monzi. Financijsko pitanje je riješeno, te bi Monza trebala u kalendaru biti još pet godina, odnosno do 2024. godine.

Ovogodišnjoj VN Italije ističe stari ugovor, a bilo je i bojazni da će zbog nedostatka financija Italija ostati i bez ugovora s Liberty Mediom i bez svoje utrke.

Nedavno je Talijanski motorsport savez (ACI), kazao kako je hitno potrebno 60 milijuna eura kako bi se staza obnovila i uredila prije 2022. godine, kada Monza slavi 100 godina od svog prvog Grand Prixa.

Međutim, s događajima od utorka, ACI je objavio priopćenje u kojem se navodi kako je novi petogodišnji ugovor jako blizu.

ACI i Formula 1 postigli su opći dogovor u kontekstu ekonomskih stavki ugovora oko održavanja Velike nagrade Italije u Monzi, za sljedeći petogodišnji period 2020-2024.”

“Generalno vijeće ACI-ja dalo je svojem predsjedniku, Angelu Sticchi Damianiju, mandat da nastavi pregovore s Formulom 1 oko svih tehničkih i komercijalnih stavki koji se odnose na partnerstvo, kako bi se u što kraćem vremenskom roku potpisao ugovor o suradnji,” stoji u izjavi ACI-ja.

Sticchi Damiani je kasnije sve potvrdio na svom Twitter profilu.

“Postignut je opći dogovor između ACI-ja i F1 o ekonomskim stavkama ugovora u sklopu suradnje do 2024. Nastavljamo pregovore s F1 kako bismo u kratkom roku došli do potpisivanja ugovora.”

Kako se ekonomska prepreka prevladala, može se postići napredak u razvrstavanju drugih stavki sporazuma kako bi se ugovor mogao i formalno potpisati. Vijesti o napretku u pregovorima za VN Italije došle su istog dana kada je domaćin VN Velike Britanije, Silverstone, porekao špekulacije kako su potpisali novi ugovor 2022. godine.

Ugovor za VN Velike Britanije istječe krajem ove godine. To je zato što je staza aktivirala prekidnu klauzulu u prethodnom ugovoru, jer nije mogla priuštiti pristojbu koja je svake godine sve veća.

Čelnici staze u Northamptonshireu bili su jasni da ne žele bankrotirati samo kako bi zadržali F1 na “Otoku”, ali, unatoč dugim razgovorima, još uvijek nema osnova za postizanje dogovora.

“Nažalost, jutros se pojavljuju neutemeljene vijesti oko novog ugovora za Veliku Nagradu Velike Britanije u Silverstoneu. U ovom trenutku možemo potvrditi da sklopili nikakav sporazum, ali razgovori i dalje napreduju,” izjava je čelnika Silverstonea.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

bolje monza nego sve nove staze a volio bi vidjet i imolu, na danasnji dan je poginuo ayrton senna rip