Izvršni direktor Liberty Medije Greg Maffei izjavio je da su Formula 1 i timovi smanjili razliku između različitih stajališta po pitanju regulative vezane za ograničenje troškova od 2021. godine.

Jedna od novina za 2021. godinu, od koje vlasnici Formule 1 žele uvesti nekoliko promjena koje bi trebale značajno promijeniti ovaj sport, je ograničenje troškova. Prijedlog je naišao na negativnu povratnu informaciju Top 3 momčadi – Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla.

Međutim, izgleda da je i ta prepreka riješena te da je dogovor udaljen “nekoliko desetaka, a ne više stotina milijuna”, što najviše odgovara Renaultu, McLarenu i Williamsu koji su inicijalno prihvatili novu regulativu.

“Mislim da je napravljen veliki iskorak. Naravno da ima određenih prepreka. F1 je zagovornik ograničenja troškova već 15 godina, a kad je grupa koju vodi Chase Carey to prvi put spomenula, ljudi su se smijali”, rekao je Maffei i potom dodao:

“Vjerujte kad kažem da smo desetine, a ne stotine milijuna udaljeni od dogovora. Kako će dalje ići ta raspodjela, to je sad druga tema.”

Maffei je sretan glede prihvaćanja ciljeva Liberty Medije od strane grida, ali je također priznao i da još uvijek nije siguran kad će biti potpisan ugovor između FIA-e i momčadi Formule 1, poznatiji kao Concorde Agreement.

“Generalno govoreći, naš plan je da poboljšamo kompetitivnost u utrkama, da omogućimo veći broj pretjecanja, izbalansiramo raspodjelu troškova i isplata, koji ne idu u korist svih vozača nego uglavnom za one koji pobjeđuju. Naravno da novim pravilima ni oni neće biti ugroženi.”

“Skoro sve ove stvari su prihvaćene. Bližimo se zaključenju dogovora, za koji ne znam kad će biti potpisan, ali siguran sam da se krećemo u dobrom pravcu”, zaključio je Greg Maffei.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

Ja bi da se uvedu elektromotori tako da u pol utrke svi moraju u box na punjač. Pa ko ima najbrži punjač osvaja sve. Benzinski motori nek se skroz izbace jer zagađuju i nisu više u modi. Obavezno da se utrke voze po Miamiu, New Yorku, Londonu, Parizu, Bakuu, Las Vegasu, Singapuru, Hong Kongu i ostalim ‘glamuroznim’ gradovima, a ove stare staze da se izbace jer su bezveze. I naravno da Mercedes nastavi svoju dominaciju sljedecih 40 godina u toj hibridnoj strujnoj eri a svi ostali nek budu glupi i nesposobni kao i sada ehhehehehehe Nastavno na sve to vise… Read more »

avatar
Član
mody

uzivaj onda u ovoj dosadnoj f1