Ruski vozač Daniil Kvjat izjednačio je Toro Rossov najbolji rezultat ove sezone osvojivši deveto mjesto u Barceloni, ali je otkrio da ga je greška mehaničara pri zaustavljanju u boksu koštala najmanje dvije pozicije.

Na stazi koja je poznata po teškom obilaženju, Kvjat je imao solidnu formu i priredio nekoliko uzbudljivih pretjecanja, od kojih se može izdvojiti potez pretjecanja Kimija Raikkonena u četvrtom zavoju.

Nakon što je uspio proći ispred Kevina Magnussena, Kvjat je praktično imao otvoren put prema najboljem rezultatu talijanske momčadi u ovoj godini. Međutim, pri zaustavljanju u boksu, mehaničari nisu donijeli jednu gumu koja ga je koštala pada u poretku. Tijekom perioda sigurnosnog automobila bio je iza dva Haasa, a do kraja utrke uspio je prestići Romaina Grosjeana.

“Bilo je uzbudljivo s dosta pretjecanja i akcije. Uspio sam prestići oba Haasa, Kimija, Ricciarda. Imao sam vrlo dobre performanse, kao i tim. Radi nesporazuma u pit-stopu izgubio sam dosta vremena. Gume nisu bile spremne, ne znam što se dogodilo”, rekao je Kvjat i potom dodao:

“Mislim da sam izgubio sedmu poziciju. Šteta, ali sigurno da nema potrebe stvarati dramu. Bio je dobar dan, ali pomalo frustrirajući. Iz ovoga ćemo izvući pouke.”

Unatoč tim problemima, Kvjat je imao uspješan vikend, s obzirom na to da je uspio doći do završnog dijela kvalifikacija, a u utrci osvojiti bodove.

“Obično odradimo vrlo brzo zaustavljanje u boksu. Kad sam vidio da gume nisu spremne, nadao sam se da nećemo izgubiti mnogo pozicija, a srećom izgubili smo samo dvije. Završio sam na devetom mjestu, osvojio dva boda, a s obzirom na to da je sve izgledalo kako treba, možemo se nadati da ćemo i u narednim utrkama osvojiti bodove. Na nama je da nastavimo naporno raditi.”

Rus je uvjeren da je Toro Rosso imao najjači paket nadogradnji u sredini poretka s obzirom na to da je bio brži od Grosjeana, a ni Carlosu Sainzu nije bilo lako zadržavati iza sebe popularnog “Torpeda”.

“Mislim da smo bili najbrži što se tiče sredine poretka. Prestigao sam Grosjeana i hvatao sam Sainza. Možda bih ga i prestigao da sam imao još jedan krug, ali nakon nastavka utrke on je imao mekše gume i bio je u boljoj poziciji. Uspio me prestići, ali kad su se moje gume zagrijale, stigao sam ga. Ponovo mi je trebalo par krugova da ga prestignem, ali je utrka završila”, poručio je vozač Toro Rossa.

Dok je jedan vozač Toro Rossa uspio završiti među osvajačima bodova, sreća nije pratila drugog, Alexandera Albona koji je platio cijenu grešku mehaničara kad su pokušali odraditi duplo stajanje. Guma za Kvjata nije bila spremna, a Albon je čekao iza.

“Da budem iskren, utrka je bio frustrirajuća. Imao sam loš start, dobar prvi krug, a potom sam zaglavio zbog strategije dva zaustavljanja u boksu. Bili smo vrlo dobri i izlazak sigurnosnog automobila bila je dobra stvar za nas. Sve je dobro izgledalo, ali smo tada imali problem u boksu.”

“Moramo pogledati u čemu je problem. Mislim da smo mogli imati osmu i devetu poziciju, a završili smo na devetom i 11. mjestu. To je frustrirajuće, ali ćemo raditi na tome da se to više ne ponovi”, rekao je Britanac tajlandskih korijena.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o