Robert Kubica, vozač Williamsa, izjavio je da staza u Monaku još više otkriva probleme njegovog tima, koji otežavaju smanjenje zaostatka za ostatkom grida.

Poljski vozač bio je četiri sekunde sporiji ovog poslijepodneva u odnosu na Lewisa Hamiltona, koji je bio najbrži, a manje od desetinke sekunde sporiji od momčadskog kolege Georgea Russella.

Povratnik u Formulu 1 pronašao je pozitivnu stvar u činjenici da prvi krugovi “nisu bili loši”, unatoč tome što po ulicama Monaka nije vozio devet godina.

“S manjkom gripa i uz probleme s potisnom silom, Monako nije najlakše mjesto za voziti”, započeo je Kubica.

“Nažalost, osjećaj nije dobar, ali to smo i očekivali. Nekako se nadaš iznenađenju, ali onda shvatiš da čuda ne postoje. Ako inače imaš problem s gripom, Monako to još više naglasi, čineći bolid vrlo teškim za vožnju. Gubiš i povjerenje da nešto izvučeš iz same vožnje.”

Russell kaže da je Williamsov bolid sporiji nego što su htjeli i očekivali, nakon što je rezultat iz Španjolske naveo britansku momčad na razmišljanje, da je ipak napravljen određeni iskorak u smanjenju zaostatka.

S time da staza u Monaku još više naglašava probleme Williamsa, složio se i Russell:

“U Monaku trebate imati povjerenje u bolid i bolid koji je konstantan. Mi to nažalost nemamo i nisam iznenađen. Na nama je da izvučemo najbolje iz ove situacije i da nastavimo učiti.”

Prošlogodišnji prvak Formule 2 vjeruje da Monako neće biti odraz trenutačnog stanja stvari te da im rezultat iz Barcelone pokazuje da idu u pravom smjeru.

“Monako je dosta specifična staza. Ako uradimo korak unatrag ovoga vikenda, nećemo biti razočarani jer Monako nije relevantan primjer.”

“Ovo ćemo shvatiti kao izazov za nas. Tempo u Barceloni je bio prilično dobar, a upravo ta staza može pokazati napredujete li ili ne”, za kraj je dodao 21-godišnjak.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

uzas