Kodriću i Chavesu četvrto i peto mjesto na Hockenheimu

Njemački Hockenheim ugostio je drugu utrku sezone International GT Open prvenstva, u kojemu se ove godine natječe i hrvatski automobilist Martin Kodrić. Samoborac je član španjolskog tima Teo Martin Motorsport i vozi McLaren 720 s portugalskim kolegom Henriqueom Chavesom.

Nakon odličnog otvaranja sezone na stazi Paul Ricard u Francuskoj, Kodrić i Chaves imali su nešto teži vikend na stazi Hockenheimring. U kvalifikacijama za prvu utrku Kodrić je imao deveto vrijeme, sa zaostatkom od gotovo jedne sekunde za najbržim, Britancem Tomom Oslow-Coleom u Mercedesu. Ipak, u prvoj utrci hrvatsko-portugalska kombinacija uspjela je značajno popraviti svoj plasman. Dogurali su do četvrtog mjesta ukupno, a bili su drugi u svojoj klasi “Pro”. Pobjednici utrke bili su Španjolac Fran Rueda i Gvatemalac Andres Saravia, također u McLarenu.

Kvalifikacije za drugu utrku ponudile su bolji plasman za Kodrića i Chavesa – četvrtu startnu poziciju. Razlike su bile minimalne pa se prvih pet naguralo unutar jedne desetinke sekunde.

Samoborac je vozio drugu polovicu utrke, držao se na četvrtom mjestu pa pokušao napasti Olivera Wilkinsona za treće mjesto. Otišao je široko u jednom zavoju i izgubio poziciju od Miguela Ramosa te završio utrku na petoj poziciji. Pobjednici su bili Nerbert Siedler i Mikael Grenier u Lamborghiniju.

“Težak vikend za nas ovdje u Njemačkoj. Nije baš puno toga išlo nama u prilog, ali ipak smo uspjeli osvojiti solidan broj bodova. Za samo dva tjedna čeka nas utrka na stazi Spa i gladniji smo nego ikad”, poručio je Kodrić putem društvenih mreža.

U ukupnom poretku Prvenstva Chaves i Kodrić nalaze se na trećoj poziciji. Osvojili su do sada 30 bodova, 11 manje od vodećeg tandema Costa/Altoe. Drugi su Siedler i Grenier.

Fotografija: Marc Calvo/Teo Martin Motorsport Facebook Page
Related Posts