Helmut Marko: Očito je da suci na utrkama nisu Maxovi obožavatelji

Direktor razvitka vozača u Red Bullu, Dr. Helmut Marko, vjeruje da suci na Velikoj nagradi Monaka nisu bili pravedni prema Maxu Verstappenu.

Podsjetimo, pri zaustavljanju u boksu, Verstappen je pušten sa svojeg mjesta te je izašao malo ispred, ali i pored Mercedesovog Valtterija Bottasa. Došlo je do kontakta između njih, pri čemu je Fincu probušena guma, a Verstappen je kažnjen s pet sekundi jer je njegovo puštanje iz boksa okarakterizirano kao nesigurno od strane momčadi Red Bulla.

“Bili smo ispred Bottasa, no Max ne može dobro proći u očima redara. Očigledno nisu njegovi obožavatelji. Kad je već bio iza, Bottas je mogao ostaviti prostora,” izjavio je Marko za De Telegraaf.

Nizozemac je završio odmah iza Lewisa Hamiltona u nedjelju, no zbog kazne nije bio na postolju. Umjesto njega, tamo su se našli Sebastian Vettel i Valtteri Bottas. Finac je zbog incidenta završio treći jer je morao opet u boks.

Verstappenu to nije bio jedini incident u utrci, a niti jedini koji je uključivao vozača Mercedesa. Prilikom pokušaja prelaska u vodstvo na izlasku iz tunela, Verstappen i Hamilton imali su lagani dodir, no srećom nije bilo posljedica niti za jednoga.

Mladi Nizozemac rekao je svojoj momčadi kako je Hamilton skrenuo u njega, a Marko smatra da je Hamilton trebao biti kažnjen za taj incident.

“Budući da je Hamilton nosio crvenu kapu u čast Nikija Laude, naravno da to nije bio slučaj”, rekao je Marko.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Ovo je zadnji put da slusam ili citam izjave ovog klauna

Pratiteljcro

Ovaj stari konstantno lupeta. Ali s prvim dijelom se slazem a to je da max po meni nije kriv za prvi incident. Cim je izasao iz boksa imao je prednost i ako ce netko popustiti to bi trebo biti botas a ne onaj koji je ispred! A napad na hama je bio preeoptimistican i isforsiran i tu nema rasprave.

F1 fan

Kakve su se to glasine u Monaku pojavile da bi Vettel na kraju sezone u penziju? Zna li se nešto o tome?

147 kt

O cem ti pricas.

Gigi

Koji lik to je strasno, zato se i Ves ponasa tako kad su mi i sefovi i gazda isti. Helmut zna dobro pravila samo ga kenja. Mislim ono Hamilton je skrenuo u zavoj neznam sto mu je bilo hahaja

dansla

Hoće li ikada priznati i reći da je Verstappen pogriješio?
Čini se da je sam Helmut Marko obožavatelj Maxa Verstappena i to bolesni obožavatelj.
Čuj ga , kazna za Hamiltona , možda kazna za sve (osim MV) koji su se uopće usudili voziti utrku!

papaya

Aha,znaci teibali bi ga obozavati,ocito je da su sudci profesionalni….

Gezamadjar

“Točno tako je bilo,prdonjo stari.”

Gezamadjar

stari prdonjo ne seri!

4matic

ha ha, dobar ovaj “striko”.. svi su protiv “crashstapena”

Related Posts