Nakon pobjede na Velikoj nagradi Monaka, prvi se put ove godine Lewis Hamilton značajnije odvojio na čelu ukupnog poretka Svjetskog prvenstva Formule 1. Mercedesov vozač do sada je skupio 137 bodova, ima četiri pobjede i dva druga mjesta, a njegov timski kolega i glavni suparnik u dosadašnjem dijelu sezone, Valtteri Bottas, kasni 17 bodova.

Iako mu je učinak više nego dobar i moglo bi se reći da je na vrlo dobrom putu prema svom šestom naslovu prvaka svijeta, Hamilton je svoje nastupe ipak nazvao “prosječnima”. U redu, nije baš bio briljantan u kvalifikacijama. Osvojio je dvije najbolje startne pozicije pa tu pronalazi određeni prostor za napredak.

“Definitivno osjećam da su moji nastupi do sada bili prilično prosječni. Možda su rezultati iznadprosječni, ali generalno bih rekao da sam bio prosječan na prvih šest utrka”, rekao je Lewis.

“Osjećam da sam po pitanju rezultata svaki put izvukao najbolje što sam mogao. Sezonu sam dočekao spreman, najbolje što je bilo moguće. Međutim, u pogledu korištenja punog potencijala bolida, osjećam da sam se ipak pomalo mučio na tih šest utrka.”

Na Velikoj nagradi Monaka, Mercedes prvi put ove sezone nije slavio dvostruku pobjedu. Bottas je završio na trećem mjestu i tako se stvorila nešto veća razlika od 17 bodova između Britanca i Finca. Sa 137 osvojenih bodova, Lewis je značajno nadmašio svoj učinak u istom razdoblju prošle i pretprošle sezone. Lani je u isto vrijeme prikupio 110 bodova, dok je 2017. nakon šest utrka imao 104.

Ovo je Hamiltonov najbolji start u sezonu. Nadmašio je 2015. kad je u prvih šest utrka imao tri pobjede, dva druga i jedno treće mjesto. Teška vremena dolaze njegovim suparnicima, ako on uz ovakav učinak planira biti još bolji.

“Nema sumnje da će se moje vožnje popraviti, kako ćemo kroz sezonu prikupljati sve više informacija o ponašanju bolida. Posebno se to odnosi na razumijevanje ovogodišnjih guma. Njihov radni okvir manji je nego prije, a mnogo je teže iskoristiti ih do maksimuma.”

“Nadam se da će, u jednom trenutku, nestati ti problemi koje sam imao i da ću se vratiti u pravu formu. Hoće li se to dogoditi na sljedećoj ili tek za deset utrka, ne mogu vam reći, ali vrlo sam fokusiran kako bih maksimalno smanjio te određene nedostatke”, poručio je Hamilton.

Proteklih godina uvijek je bio bolji u drugom dijelu sezone, ali naravno, ostaje pitanje koliko njegovi rezultati mogu biti bolji od onoga što je do sada ostvario.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o