Gene Haas, vlasnik F1 momčadi, priznao je da je frustriran činjenicom da su gume postale gotovo pa presudni faktor u 2019. godini, rekavši da njegov tim u većoj mjeri vodi bitku s termometrom, nego s ostalim timovima na gridu.

Američka momčad se po pitanju guma dosta muči da ih zadrži u operativnom stanju tijekom utrka, dok u kvalifikacijama imaju prilično dobar učinak.

Topliji uvjeti na stazi u Barceloni, kao i sama konfiguracija iste, dovela je do boljih performansi Haasovih bolida. Kevin Magnussen završio je sedmi, kao “best of the rest”, a Romain Grosjean kroz cilj je prošao kao deseti.

“Mislim da smo imali vrlo loš početak sezone. Dobri smo u kvalifikacijama, što znači da možemo biti brzi tijekom jednog ili dva kruga”, rekao je Gene Haas.

“Kad izgubite temperaturu u gumama, izgubite i bolid. Ovoga puta [u Španjolskoj] bilo je toplije i nismo imali taj problem. Grosjean nakon restarta nije imao zagrijane gume, ali nakon nekoliko krugova uspio je vratiti brzinu.”

“Vrlo je važno da držite temperaturu guma. Nekad mi se čini da je pogoditi pravu temperaturu jednostavno stvar sreće. Bilo bi dobro da je Pirelli napravio nešto manje osjetljive gume, kako se ne bismo morali toliko igrati s termometrom.”

Haas je poručio da njegov tim mora pronaći bolje performanse na pravcima:

“Sredina poretka je prilično zbijena. Mi smo dobri u zavojima, imamo dobar downforce, ali gubimo na pravcima. Tu smo najsporiji.”

Šef Haasa Guenther Steiner očekivao je da će im staza u Barceloni odgovarati, ali je podcrtao da momčad što prije treba riješiti problem s gumama.

“Znali smo da ćemo u Barceloni imati manje problema s gumama. Očito je da smo napravili iskorak od Bakua u kojem se nismo dobro proveli.”

“Znamo koji nam je domet u brzini, ali na nekim stazama jednostavno ne možemo zagrijati gume na optimalnu temperaturu.”

“Trebamo otkriti kako postići pravu temperaturu na svim stazama. Očito je da je sve u redu s bolidom, pogotovo u pogledu brzine”, zaključio je Steiner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o