Samo tri vozača još uvijek nemaju niti boda na svom kontu, nakon prvih pet utrka u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2019. Dvojica imaju i dobro opravdanje za to – natječu se u bolidu Williamsa koji je u debelom zaostatku za konkurentima. Treći vozač bez bodova je Antonio Giovinazzi, a on baš i nema opravdanje za tako loše vožnje.

Talijanu koji vozi za Alfa Romeo Racing najbolji je rezultat 11. mjesto na Velikoj nagradi Bahreina. Nikoga nije oduševio svojim vožnjama, a situacija se čini još lošijom, pogleda li se učinak njegovog timskog kolege Kimija Raikkonena. On je osvajao bodove na četiri od pet utrka, ukupno ih ima 13 i deveti je u ukupnom poretku.

Čini se da Giovinazzi teško podnosi taj pritisak velikih očekivanja, svjestan kako stvari funkcioniraju u Formuli 1 i da bi mu šefovi brzo mogli početi tražiti zamjenu.

“Osjećam veliki pritisak jer svi očekuju od mene da konačno osvojim prve bodove u Formuli 1. Bilo bi mi drago da se to dogodi što prije i nadam se da neću morati čekati do kraja sezone”, kaže Giovinazzi.

Prošlotjedna Velika nagrada Španjolske bila je uvjerljivo najlošija utrka ove sezone za Alfa Romeo. Oba bolida ostala su daleko od bodova.

“Pokušavamo pronaći rješenje nakon vikenda koji nije bio pozitivan niti za mene, niti za Kimija. Inače, odličan smo tim i imamo dobar bolid. Siguran sam u to.”

“Moramo pronaći način da spojimo sve komponente u jedan dobar paket i onda će doći rezultati”, optimistično je najavio talijanski vozač.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o