Vozač Red Bulla, Pierre Gasly, napravio je znatan napredak sa svojim RB15 nakon utrke u Bakuu. Doduše, njegov tempo je ostao neprimjetan za mnoge kritičare.

Francuz, koji je ove zime došao iz Toro Rossa kako bi zamijenio Daniela Ricciarda, nije uspijevao izvući maksimum iz bolida, što se vidjelo na prve tri utrke sezone. Iako je njegov vikend u Azerbajdžanu bio upropašten rigoroznom kaznom(start iz bokseva) i na kraju kvarom motora, Gasly se osjećao ugodno i bolidu tijekom utrke u Bakuu.

Postavio je najbrži krug u Q1 – iako je to vrijeme kasnije poništeno zbog kršenja pravila o protoku goriva – u utrci je ‘letio’ stazom i imao je sigurno šesto mjesto u rukama, sve dok mu se nije dogodio kvar na motoru.

“Puno se toga dogodilo, nije ispalo onako kako smo mi htjeli, ali gledajući pozitivne strane, osjećao sam se puno bolje u bolidu. Bio sam opušteniji i vozio sam bez stresa, što se vidilo u kvalifikacijama gdje sam postavio najbrže vrijeme u Q1.”

“Kad počnete utrku iz bokseva teško možete ostvariti rezultat u top 5, ali imali smo odličan bolid i vjerovali smo da možemo uzeti dobre bodove. Imamo još posla, ali idemo prema naprijed. Sad vozim više kako meni odgovara i bolid mi to dopušta. Još se prilagođavam, ali vjerujem da idemo u pravom smjeru,” izjavio je Gasly.

Gasly je ponudio odgovor i na pitanje jesu li dobitci došli od nadogradnji na bolidu ili zbog promjene stila vožnje.

“Mislim da je kombinacija svega, mješavina onoga što mi momčad pruža i onoga što ja radim, a to je da malo prilagodim i promijenim način na koji vozim kako bi stvarno pokazao potencijal koji imamo. POlako poboljšavamo cijeli paket.”

Šef momčadi Christian Horner izjavio je da je Gasly “imao dobar vikend” u Azerbajdžanu, unatoč kazni koju je dobio, jer je propustio vaganje bolida nakon slobodnog treninga.

“Iako nema rezultate na papiru, Pierre je zadovoljan svojim nastupom. U Q1 je bio brz, vozio je dobru utrku i trebao je lagano osvojiti šesto mjesto, što je odličan rezultat kad pogledate da je utrku počeo iz bokseva. Čak je i više ohrabrujuća njegova brzina, u usporedbi s Ferrarijem Charlesa Leclerca. Obojica su bila na istoj strategiji i Pierre je definitivno bio brži na prvom setu guma. Smatram kako je Pierre puno toga napravio prošli vikend.”

“Mislim da je njegovo samopouzdanje iz Kine došlo u Azerbajdžan. Iako nema rezultate na papiru, ovo je bilo njegovo najbolje izdanje dosad,” izjavio je Horner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o