Pierre Gasly je izjavio kako početak sezone u Red Bullu nije baš bio sjajan za njega, posebno zato što njegov agresivan način vožnje ne odgovara bolidu Red Bulla niti Pirellijevim gumama za sezonu 2019.

Francuz je imao napet početak sezone, ali kako vrijeme odmiče počeo je pokazivati napredak i osjećati se ugodnije u svom RB15. Sam je izjavio kako je jedan od faktora koji usporavaju njegov napredak agresivan način vožnje, posebno prilikom korištenja gasa.

“Nisam daleko od dobre forme. Mislim da sam skoro potpuno zadovoljan bolidom, ima samo nekoliko sitnica koje bi promijenio,” ODGOVORIO JE GASLY NA PITANJE KOLIKO JE DALEKO OD TOGA DA SE OSJEĆA SASVIM UGODNO U SVOM RED BULLU.

Gasly je rekao kako ima još toga za pokazati. U momčadi vide da je bolid konzistentniji, predvidljiviji i da je to dobra polazna točka za svaki vikend. Još nekoliko stvari trebaju promijeniti kako bi pronašli nekoliko desetinki koje nedostaju. Također, Gasly sam mora poraditi na tome da se dobro osjeća u bolidu.

“Došao sam u momčad sa dobrim paketom, međutim moj agresivan način vožnje nije odgovarao bolidu. Moramo naporno raditi da bi se isplatilo. Naravno, i ja ću dati sve od sebe,” Rekao je Gasly.

Ono što je poseban izazov za Red Bull je pronaći konstantan balans bolida u zavojima. To je nešto što je posebno pravilo problem Gaslyju, i na tome rade još od početka godine. Kako je napredak evidentan, i Gasly se bolje osjeća.

“smatram da se tu može još dosta popraviti, ali napravili smo korak unaprijed u odnosu na početak godine. Moja agresivnost se ponekad isplati, a ponekad to uzrokuje pregrijavanje guma. U tom pogledu se moram popraviti.”

Iako je Gaslyjev momčadski kolega Max Verstappen pokazao više od početka sezone, šef momčadi Christian Horner je rekao kako vjeruje da će se Francuz popraviti.

“Pierre stalno napreduje. U Španjolskoj je pokupio ostatke nečijeg bolida sa staze i svejedno je odvezao dobru utrku. Smatram da stalno pokazuje napredak,” objasnio je Horner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o