Formula 1 i FIA su potvrdili da će od 2020. godine F2 serija voziti na 18-inčnim gumama kako bi ih se testiralo uoči 2021. kada bi i F1 trebala napraviti tranziciju od guma s 13 inča.

Pirelli i F2 naporno će raditi tijekom ove godine kako bi usavršili mješavinu guma. Prvo testiranje već je jučer obavljeno na stazi u Italiji.

“Oduševljeni smo što će F2 bolidi od iduće godine voziti na našim gumama od 18 inča,” rekao je Mario Isola, Pirellijev šef na području F1.

“Ovo će nam biti od ogromne pomoći za 2021. kada će u F1 nastupiti nova generacija guma. Također, na koristi će biti i F2 vozači s obzirom na to da će prije moći voziti na novim gumama.”

Pat Symonds vjeruje da će ovaj potez biti od velike koristi za Formulu 2.

“Fantastična je vijest da možemo nešto toliko bitno testirati u trkaćem okruženju. Količina informacija koje Pirelli i Formula 2 skupe i idućih 16 mjeseci biti će ključna,” rekao je jedan od vodećih čela u F1.

Direktor Formule 2 također vidi ogromne koristi u novopečenoj suradnji.

“Ovo je odlična prilika za F2 i naše vozače. Mi smo trening-baza za Formulu 1 i stoga je važno da se utrkujemo na istim gumama.”

“Veoma sam zadovoljan što ćemo već u 2020. koristiti 18-inčne gume. To znači da će se naši vozači koji budu promovirani u F1 lakše prilagoditi na sport,” rekao je Bruno Michel.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o