Na ulicama Kneževine Monako prvi ćemo put ove sezone vidjeti na djelu najmekšu komponentu Pirellijevih guma, kodnog imena C5. Budući da je trošenje guma u Monte Carlu minimalno, a kvalifikacije su važnije nego na bilo kojoj drugoj stazi, logično je da su timovi u velikoj mjeri posegnuli upravo za tim C5 gumama.

Nema nekih drastičnih razlika u odabiru, međutim pogledamo li tri najjače ekipe, primjetno je da će Max Verstappen i Pierre Gasly u Red Bullu te Charles Leclerc i Sebastian Vettel u Ferrariju, imati na raspolaganju maksimalan broj (11 setova) najmekših guma. Jedan set više nego društvo u Mercedesu. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odabrali su ipak po dva seta komponente C4.

Renault, Haas, McLaren, Alfa Romeo i Toro Rosso također su odabrali po deset setova najmekših guma. Svi vozači imaju još dva seta komponente C4 i jedan set komponente C3, osim Kevina Magnussena i Daniela Ricciarda, koji su uzeli po dva seta tvrđih guma.

Racing Point i Williams imaju nešto drukčiji pristup. Sergio Perez i Lance Stroll imaju po dva seta tvrdih i dva seta srednje tvrdih guma, dok su George Russell i Robert Kubica odabrali po tri seta medium guma i jedan set hard guma.

Podsjetimo, prošle godine slavio je Daniel Ricciardo u Red Bullu, ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju i Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o