Bivši vozač Formule 1, Fernando Alonso, koji je ove sezone htio osvojiti prestižnu utrku Indy 500, nije se uspio kvalificirati za utrku.

Na kraju dvodnevnih kvalifikacija je bio taman na 34. mjestu, prvom koji ne garantira ulazak u samu utrku. Do posljednjeg kruga je bio na prolaznom, 33. mjestu, ali ga je Kyle Kaiser u posljednjem pokušaju prestigao za samo 0.019mph.

Oba dva vozača su imala probleme i incidente sa svojim bolidima na treninzima, ali je na kraju Kaiser uspio biti bolji od popularnog Španjolca.

Alonso se tijekom tjedna mučio s bolidom te su čak pokušali uzeti neke dijelove od Andretti Autosporta, ali na kraju nije uspio ući u utrku. Nakon kvalifikacija nije odgovarao na pitanja novinara, ali je na svom Twitteru napisao:

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Sve sam pratio. Žao mi je što se Nando nije kvalificirao. Prije dvije godine nastupao je za Andretti team u bojama Mclarena. To je iskusna momčad koja zna podesit bolid i vidjeli ste kako je sve bilo odlično dok se nije pokvario Hondin pogon. Ove godine Mclaren je odlučio sakupit vlastitu momčad za jednokratni nastup na Indy 500. Šef projekta je bio Bob Fernley a Gil de Ferran kao neki savjetnik. Naslonjeni su bili na Indy momčad Carlin, znači šasija Dallara i motor Chevrolet.Prvi dan kvalifikacija električni kvarovi, drugi dan Nando pravi grešku i slupa bolid, treći dan propušta jer… Read more »

avatar
Član
F1 fan

Opet kriv bolid Jel

avatar
Član
Iceman2011

Izgleda
Cudno 😂

avatar
Član
FernandoAlonso0506

pa normalno da je bolid kriv 🙂 i mehanicari i uslovi na stazi…
De mu daj bolid od pol-sittera i vrijeme isto baš kad je i onaj P1 odvezao svoja 4 kruga 😀