Sportski direktor McLarena Gil de Ferran, izjavio je kako u Španjolskoj postoji realna mogućnost za promjene u odnosu snaga među momčadima.

Iako smatra kako će vodeća trojka ostati na relativno velikoj udaljenosti u odnosu na sredinu poretka, de Ferran je mišljenja kako čak i male nadogradnje koje budu dale rezultat na stazi, mogu u potpunosti okrenuti odnose snaga koje smo imali priliku gledati u uvodnom dijelu sezone.

“U Barceloni postoji velika mogućnost promjene odnosa snaga među momčadima jer svatko će doći s nekim nadogradnjama i promjenama koje su drugima do sada nepoznate i na koje ne mogu odmah odgovoriti.” započeo je prvi čovjek McLarena.

De Ferran se osvrnuo i na ono što očekuje od svoje momčadi.

“U ovom trenutku možemo kontrolirati samo ono što mi radimo. Za sada mogu reći kako smo zadovoljni onim što smo napravili i poboljšanjima koje donosimo. Također, vrlo je važno i to što razumijemo snagu ali i nedostatke našega bolida pa s tim u skladu možemo raditi na otklanjanju istih. Trenutno, ne znam u kakvoj ćemo situaciji biti u Brazilu i kako ćemo izgledati u nastavku sezone, no idemo korak po korak.” pojasnio je Brazilac.

Govoreći o trenutnoj McLarenovoj formi, De Ferran je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je momčad učinila u ovoj sezoni i trenutnom formom, posebice nakon osvajanja dvostrukih bodova u Bakuu. Ipak, Brazilac naglašava kako je pred cijelom ekipom još dosta posla žele li nastaviti uspješan razvoj i barem djelomično skinuti zaostatak za vodećima.

“Nakon prilično nesretne utrke u Kini, dvostruki bodovi u Bakuu nam daju optimizam i veselje. Ipak, pred nama je još dosta posla ali smo itekako zadovoljni sa svim onim što rade ljudi u tvronici, boksu i na samoj stazi.”

Za kraj osvrnuo se de Ferran i na učinak McLarenove nove vozačke postave.

“Gledajući učinak vozača, mogu reći kako Lando trenutno radi odličan posao. Carlos je u prve tri utrke imao dosta peha ali obojica rade jako dobro. Atmosfera u timu je također jako pozitivna pa stoga očekujemo daljnji napredak.” zaključio je de Ferran.

 

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o