Kako tvrdi komercijalni šef Sean Bratches, povratak u Afriku je prioritet za Liberty Mediu, a marokanski grad Marrakech pokazao je interes za održavanje utrke. Maroko je jednom prilikom bio domaćin utrke svjetskog prvenstva i to kao finale sezone 1958. godine, utrka se održala na ulicama Casablance.

Zemlja se nedavno učvrstila na automobilističkoj karti svijeta, a Marrakech je od 2009. do 2017. godine bio domaćin WTCC utrka. Također, Formulu E je ugostio od 2016. do 2019. godine.

Zadnji posjet F1 afričkom kontinentu bio je 1993. godine kada je održana posljednja (od ukupno 20) utrka u Južnoafričkoj Republici, na stazi Kyalami. Prije toga, domaćin utrke bio je East London. Tijekom godina bilo je pokušaja da se F1 vrati u Južnu Afriku, a Cape Town je bio u prvom planu za održavanje utrke.

“Imamo utrke na pet kontinenata, a Afrika je jedini naseljeni kontinent koji nema svoju utrku. Imali smo vrlo produktivne razgovore u Južnoj Africi i Maroku.”

“Imamo veliku povijest utrkivanja na ovom kontinentu. Rečeno mi je da je to prekinuto zbog političkih razloga. Radimo na tome da vratimo utrku u Afriku, što bi za nas predstavljalo veliki uspjeh”, izjavio je Sean Bratches.

Bratches se osvrnuo na zemlje kandidate i za Reuters izjavio:

“Svima vam je poznata kultna staza u Južnoj Africi, Kyalami. Toby Venter, vlasnik Porscheovih prodajnih mjesta u Južnoj Africi, otkupio ju je i potpuno obnovio.”

“Slično kao i na drugim tržištima diljem svijeta, proaktivno smo stupili u kontakt s  drugim kandidatima kao što je Maroko. Tu također postoji staza. Malo sam manje upoznat s njenim statusom, ali postoji visok stupanj interesa.”

Bratches je sugerirao kako je neizbježno uključivanje javnog financiranja u projekt gradnje staze u Maroku.

“Gdje god krenete po svijetu, naše utrke su ekonomski motori za te zemlje i gradove. Veliku većinu naših utrka podupire vlada. Donosimo nešto novo u te gradove i imamo direktni ekonomski utjecaj na grad i na državu”, dodao je Bratches.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

U Afriku, jel to da se Hamilton vrati doma svojim korijenima hhahahahahahahahahahaha

avatar
Član
Desmosedici

Novi Kyalami je potpuno nova staza sagrađena pokraj one stare..nema nikakve veze sa starom stazom osim da je pored nje..stara staza više ne postoji, na njoj su izgrađeni drugi sadržaji.

avatar
Član
mody

da ali utrke su se vozile 1992 i 1993 i nije loša ima puno zavoja brzih da nije više to na stara staza kad se spouštalo nizbrdina startnmoj ciljnoj ravnini da sad su tamo zgrade ružne ali volio bi da se vrati tamo ipak je dio tradicije,u maroku bi se mogla vozit ulična

avatar
Član
mody

vratite kyalami ili east london