Chase Carey, trenutni šef Formule 1, je rekao kako ćemo sljedeće sezone vrlo vjerojatno imati isti broj utrka kao i ove – 21, ali u malo izmijenjenom sastavu.

Dodao je i kako će se 2021. vrlo vjerojatno proširiti kalendar, ali se još ne zna s kojim utrkama.

Utrka u Vietnamu je potvrđena kao novitet za sljedeću sezonu, a očekuje se da će Zandvoort vrlo brzo potpisati ugovor te time postati druga nova staza u kalendaru za sljedeću sezonu.

Iako nije otkrio koje, Carey je otkrio da su dvije staze kojima ističe ugovor na kraju sezone obnovile svoj ugovor za sljedeće sezone. Za očekivati je kako je jedna od njih Monza, prema pisanju talijanskih medija, a za drugu stazu se i dalje ne zna.

Bez ugovora za sljedeću sezonu su po tome Barcelona, Silverstone, Hockenheim i utrka u Meksiku koja je u problemima zbog financiranja utrke.

”U tijeku smo finaliziranja kalendara za sljedeću sezonu. S dvije staze smo već dogovorili sve uvjete za produženje, a s još tri smo u pregovorima. Već smo objavili da u kalendar ulazi utrka u Hanoiu, a tamo se već krenulo raditi na samoj infrastrukturi.”

”Osim Hanoia, imamo i dogovor s još jednom novom stazom za sljedeću sezonu. Nismo još definirali broj utrka za 2020. ali očekujemo da broj ostane isti – 21 utrku. Jednostavnom matematikom možemo zaključiti da nećemo produžiti suradnju sa svim stazama kojima ističe ugovor.”

Dodao je Carey kako uvažavaju puno mišljenja u vezi novog kalendara, ali da je teško ugoditi svima i svim željama.

”Iako cijenimo trenutna partnerstva sa svim stazama, u nekom trenutku moramo donijeti neke odluke koje se neće svima svidjeti. Imamo sreće da u ovom trenutku više lokacija želi utrku Formule 1 nego što imamo mjesta u kalendaru za to.”

”Puno je faktora koji utječu na odabir staze, ali najbitniji su oni da je staza atraktivna te da može pružiti odličnu utrku. Očito je da imamo mogućnost proširiti kalendar već i sljedeće godine, ali ćemo vjerojatno to odlučiti napraviti postepeno za 2021. Nećemo žuriti s odlukama jer ne želimo napraviti krivi korak,” rekao je Carey.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

Zasto meksiko izbacit iz kalendara pa nisu ni usli odmah ispsdaju

avatar
Član
mody

Izbacio bi dosadni abudsbi soci baku bahrrin kinu