Novo lice u postavi mladih testnih vozača, Callum Ilott, rekao je kako je prilično iznenađen nesrećom koju je doživio s Alfom u Barceloni. Prilikom testiranja je taman postavio vlastito najbolje vrijeme, kada ga je izdao stražnji dio bolida u trećem zavoju. Doživio je nesreću s više od 200 km/h i ostao prilično potresen.

Ovaj mladić kojeg se trenutačno može gledati u Formuli 2 sa Sauberovim juniorskim timom, tog je dana postavio ukupno 12. vrijeme napravivši 40 krugova. Kaže kako na početku ulaska u treći zavoj ništa nije upućivalo na to da će doći do nesreće.

“Odradio sam prvi dio trećeg zavoja potpuno normalno te sam odjednom osjetio velik trzaj. Posve nenadano. Uopće nisam očekivao tako nešto jer je osjećaj upravljanja bio identičan kao i u prethodnim krugovima. Vrlo čudno, još uvijek istražujemo što se dogodilo,” kaže Ilott.

U intervjuu je izjavio kako smatra da je sudar uzrokovala neka sitnica na bolidu prije nego vozačka pogreška. Kaže kako je morao dobro promisliti nakon nesreće jer je u prvom trenutku pomislio kako je on sam napravio veću pogrešku.

“Uvijek instinktivno smatram kako je pogreška isključivo moja. Sigurno sam napravio nešto skroz krivo i izvrtio bolid u zavoju. Instinktivno pomislim o tome što sam napravio i krivim sebe,” rekao je Ilott.

Usprkos teškoj nesreći, Ilott kaže kako mu je test ostao u pozitivnom sjećanju.

“Naravno, svi su uvijek prilično nervozni zbog testiranja, ali ja sam se dobro pripremio i osjećaj je izvanredan. Govorim o brzini u zavojima te sveukupnoj snazi s kojom sam raspolagao. U početku je bio priličan šok, ali sam se brzo prilagodio.

“Ujutro smo se probijali kroz testiranje i program kojeg smo zacrtali, Bio sam sretan zajedno s timom. Izuzev sudara, vrlo pozitivan dan. Isprva smo samo odrađivali planirani program. No, poslje smo se trebali fokusirati na brze krugove. Šteta što ih nisam uspio odvoziti više, ali takve stvari se očito događaju,” ispričao je Ilott.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o