U Ferrariju su izjavili da su u mogućnosti pronaći slabosti ovogodišnjeg bolida koje bi trebali riješiti misteriju koja stoji iza loše predstave u Španjolskoj, ali i lošeg početka cijele sezone.

Poraz od Mercedesa u Kataloniji je izgleda “ograničio” dostignuća tima iz Maranella u ovoj godini jer su njihovi rivali u prvih pet utrka ostvarili isto toliko pobjeda, i to duplih.

Unatoč novim aerodinamičkim i pogonskim nadogradnjama koje je Ferrari pripremio za utrku u Barceloni, bolid jednostavno nije bio dovoljno brz kako bi parirao najbržem bolidu na stazi – Mercedesu.

Na pitanje da li su slabosti koje je Ferrari imao u Barceloni bile drukčije od onih u prvih pet utrka, šef tima Mattia Binotto je odgovorio da nisu.

“Kompletan vikend je pokazao naše slabosti koje su bile očite. Koliko nam treba da riješimo problem teško je za reći. U ovom trenutku najvažnije je da identificiramo slabosti, a siguran sam da ćemo potom brzo riješiti problem.”

Binotto je rekao da su nadogradnje koje su do sad imali radile kako se od njih i očekivalo. Time se ponovno “aktivirala” priča o tome je li Ferrarijev bolid limitiran i da li mogu stići Mercedes do kraja sezone.

Nekoliko momčadi je imalo probleme s Pirellijevim gumama koje se ove godine razlikuju od prošlogodišnjih. Red Bullov vozač Max Verstappen je izjavio da je Mercedes u potpunosti uspio riješiti problem sa stavljanjem guma u pravi radni ‘prozor’, a to je nešto s čime se većina momčadi muči u ovom trenutku.

“Teško je upravljati gumama ove godine. One su ključne u performansama bolida tako da je veoma važno da razumijete njihovo ponašanje”, rekao je Binotto i dodao:

“Naš posao je upravo razumijevanje tih guma, što u ovim trenutnim bolidima nije nimalo jednostavno. Pirelli je u odnosu na prošlu godinu riješio problem blisteringa na gumama, ali nam je zadao nove probleme koje moramo riješiti što prije.”

“Ovog vikenda bilo je raznih situacija. Temperatura je varirala u subotu ujutro, subotu poslijepodne i u utrci. Ti podaci su nam potrebni kako bi napravili analizu kompletnog vikenda i kako bi razumjeli ponašanje bolida”, zaključio je Binotto.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Gume su očito ključ svega. Nešto mi “smrdi” u ovoj priči sa gumama..zapravo mi “miriše”na neku prevaru..spačku.

avatar
Član
Panzer

Za sveto nigdarjevo.

avatar
Član
Huka

Prvo rijesite probleme unutar ljudi posto su vam strategi truba pa onda trazite nedostatke u bolidu. . .