Alex Albon je nakon prilično uspješne utrke u Monaku priznao kako je njegova momčad ostvarila rezultat sukladno potencijalu kojeg ima. Vozač Toro Rossa je vrlo solidno odvozio kvalifikacije plasirajući se na deseto mjesto dok je utrku završio na osmom, jedno mjesto iza momčadskog kolege Kvjata.

Ovaj rezultat je omogućio momčadi da se u konstruktorskom prvenstvu probije ispred Renaulta i Alfe Romeo. Ovakav rezultat je bio svojevrsno olakšanje za Torro Rosso nakon što su u Barceloni zbog loše organizacije u boksu izgubili vrijedne bodove. Albon kaže da su ovoga puta dali sve od sebe da naprave sve kako treba.

“Ulazak u top 10 je sve što trenutno želimo. Mislim kako je ovo prvi vikend gdje odlazimo s bodovima koje smo stvarno zaslužili. Napravili smo sve što smo namjeravali i prošlo je kako treba,” kaže Albon.

Albon smatra kako je mogao biti još i bolji u kvalifikacijama nakon što je u drugoj rundi završio na visokom šestom mjestu.

“Vikend je dobro počeo ali sam u jednom trenutku izgubio ritam u kvalifikacijama. Kao i mnoge momčadi, otkrio sam da je doživljaj na stazi potpuno drukčiji. Trebalo mi je neko vrijeme, vjerojatno zbog neiskustva, da prilagodim svoju vožnju stazi”

“Šteta, jer je moj ritam u nedjelju bio prilično jak. Momčad mi je govorila da smanjim žestinu na stazi, ali osobno volim potegnuti do granice,” izjavio je Albon.

Za kraj je dodao kako je rezultatu doprinijelo čuvanje guma kroz cijelu utrku.

“Momčad je napravila odličan posao sa strategijom i raspolaganjem dostupnih guma,” zaključio je Albon.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o