Održavanjem svečane sjednice te podjelom priznanja za dugogodišnji rad i postignute rezultate, jučer je u kongresnoj sali hotela Park, Auto klub Makarska obilježio vrlo vrijedan jubilej – punih 60 godina djelovanja u našem gradu.

Osnovano 1959.godine pod imenom Auto-moto društvo Makarska, društvo je do današnjih dana osposobilo za vožnju desetke tisuća vozača iz različitih kategorija vozila i to ne samo iz Makarske ili s područja naše rivijere, a od početka 1990-ih godina mijenja naziv u Autoklub Makarska, kojeg koristi i danas.

Govoreći o prošlosti društva, predsjednik AK Makarska Tonći Pivac podsjetio je da kontinuitet autoklubova u našem gradu zapravo seže još i dalje u prošlost – još je tamo 1953. godine s radom započelo prvo takvo društvo, koje se zvalo Pobjednik, te koje je nakon nekoliko godina prestalo s djelovanjem. Kasnije, na inicijativu Auto-moto saveza Hrvatske u siječnju 1959. održan je prvi sastanak povodom osnivanja novog društva, te je tada formiran i inicijativni odbor koji će pripremiti osnivačku skupštinu Auto-moto društva Makarska, čija neprekidna tradicija traje i danas.

Okupljene u Sali hotela Park pozdravio je ovom prilikom i izaslanik predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza Dragan Serden, uputivši čestitke za jubilej, a o trenutnom stanju u klubu te planovima za budućnost govorio je član Upravnog odbora društva Tonći Bilić, koji je između ostalog najavio i da se klub nakon dugog niza godina ponovo vraća i sportskim aktivnostima.

“Naša želja je aktivno pripomoći u razvoju sportskog turizma u našem kraju, na način da Makarska i primorje opet budu upisani u godišnji kalendar automobilističkih događanja. Zbog toga smo revitalizirali svoju sportsku sekciju, a početkom ove godine se registrirali i kao sportski klub”,  najavio je Bilić.

Od početka ove godine Auto klub Makarska ponovo je udružen u Hrvatski autoklub, član je Auto karting saveza Hrvatske te privremeni član Zajednica športskih udruga grada Makarske.

Najsvečaniji trenutak uslijedio je podjelom priznanja – za doprinos u promicanju zahvalnice su uručene Stjepanu Ravliću, Borbenu Sumiću, Gojki Pilji, Andriji Mijačiki, Mihovilu Mrkšušiću, Ratomiru Kuzmaniću te Radi Joviću i Andriji Fistoniću, a bit će naknadno uručene Velimiru Pivcu, Momčilu Rosandiću, Nikši Urliću i Petru Grgasoviću. Priznanja za dugogodišnji rad i postignute rezultate, pak, dobili su Andro Visković, Davor Vranješ, Ante Mihotić te Tonći Pivac i Tonći Bilić. Dodajmo i to da je jučerašnji program vodila Žana Šulenta, događanje je svojom pjesmom uveličala i klapa “Srdela”, a nakon završetka službenog dijela okupljeni su ostali na druženju i domjenku u hotelu Park.

Autor teksta: O.Franić (Makarsko primorje)

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o