Šef Toro Rossa, Franz Tost, kaže da je kazna koju je Daniil Kvjat dobio na VN Kine neopravdana. Kvjat je imao kontakt s McLarenima Carlosa Sainza i Landa Norrisa, što je dovelo do toga da oba vozača moraju u boks po nova prednja krila na kraju prvog kruga.

Sam Kvjat je nakon kontakta nastavio bez dodatnog zaustavljanja u boks, ali je dobio kaznu prolaska kroz bokseve i dva kaznena boda na svojoj licenci. Suci su primijetili da je izgubio kontrolu nad svojim bolidom na izlazu iz zavoja 6 i pogodio bolide s lijeve strane. Utvrdili su da je to učinio sam i da je u cijelosti kriv, uzrokujući sudar.

Iako nakon utrke nije mogao ništa učiniti s odlukom, Kvjat je otišao porazgovarati sa sucima u pratnji menadžera tima Grahama Watsona.

“Ova kazna je po meni neopravdana. Norris je bio izvan staze i vratio se vrlo agresivno, pa što bi trebao učiniti Daniil? Za mene ta odluka nije točna. Ne možete to promijeniti, ali Daniil i Graham su otišli do sudaca da im kažu da je to naše mišljenje, i dijelim to mišljenje jer sam ga još jednom gledao na televiziji s inžinjerima. Jedan se naglo vraćao na stazu, a drugi je već bio tamo. Što bi trebao učiniti,” rekao je Tost.

Kasnije u utrci Kvjat je izgubio još više vremena kada je šteta na prednjem krilu uočena u njegovom prvom ulasku u boks, a momčad je zatim odlučila ponovno ga pozvati u boks i promijeniti to krilo. Kad je postalo jasno da neće osvojiti bodove, ekipa je povukla automobil u garažu.

“Mi smo ga povukli iz utrke jer smo htjeli uštedjeti kilometražu motora. Imamo tri motora na raspolaganju. Dakle, umjesto da vozimo auto na stazi, odlučili smo uštedjeti motor,” rekao je Tost.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o