Vođa momčadi Haasa, Guenther Steiner smatra kako Cyril Abiteboul iz Renaulta kritizira povezanost američke momčadi s Ferrarijem samo zato što francuska momčad ne zna stvoriti takav pobjednički model.

Direktor Renaulta Abiteboul nije kritizirao samo Haas nego i Toro Rosso te njihovu “ovisnost” o Red Bullu. Francuz smatra kako se Haas promijenio nabolje te to po njemu stvara problem.

“Ne izazivam nikoga, no ne znam kako bi momčadi kao što smo mi, kao McLaren, kao Williams trebale napredovati.”

“Također, momčadi koje ulaze u Formulu 1, kako bi one trebale ući u natjecanje u kojem se ne može pobijediti bez B-momčadi,” odgovore na pitanja tražio je Cyril Abiteboul.

Talijanski vođa Haasa zaključio je kako se Renault žali samo zato što gube od njegove momčadi. Haas je za sada bolji u natjecanju za dva boda, tj. Magnussen je bolji od Hülkenberga jer ostala dva vozača iz te dvije momčadi nisu doprinijeli.

“Mislim da bi oni trebali biti bolji, pa ne bi bilo razmjerica. Stvorili su si problem jer su potrošili previše, a rezultati nisu vidljivi.”

“Moraju misliti na sebe, a ne nas ometati.”

“Koja je razlika između našeg ne pobjeđivanja i njihovog? Mi nismo njihov problem.”

“Mislim da ih njihov poslovni model nikada neće odvesti do pobjede.”

“Njihov problem je to što smo mi bolji od njih. Žale se da mi ne možemo pobijediti, ali meni se čini kako ni oni ne mogu,” oštrim kritikama je Steiner odgovorio na Abiteboulova pitanja.

Steiner također ne vidi problem za Haas u tome što bi se mogla mijenjati pravila svezi s kupovinom kanala kočenja 2020. godine.

“Samo ćemo morati više trošiti. Mi ih možemo napraviti i sami.”

“Preskočili smo i više prepreke. Ne brinem se zbog toga i mirno spavam. Rezultati toga su vidljivi i smještaju nas ispred Renaulta,” zaključio je 54-godišnji Talijan.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Pratiteljcro

Sto bunca ovaj? Oba renoa su odustala i moze se reci da je to vrlo vrlo rijedak slucaj i jedini razlog zasto nemaju vise bodova na kontu (nico je bio 6i ako se nevaram prije kvara).Presisat ce ih renault vec na iducoj utrci.