Gunther Steiner je pohvalio politiku Liberty Media grupe koja omogućava ekipama poput Haasa da opstanu u F1. Šef Haasa vjeruje da je to ispravno upravljanje Formulom 1 zato što budućnost sporta ovisi o tome.

Podsjetimo, mnoge ekipe su izrazile nezadovoljstvo zbog toga što Haas većinu dijelova svojeg bolida kupuje od Ferrarija. Međutim, Ross Brawn je u nedavnom intervjuu izjavio da je to neophodno da ‘manje’ ekipe prežive u F1.

“Slučaj Haas je interesantan, a i uspješan,” izjavio je Ross Brawn.

“To je nešto što želimo sve više vidjeti u budućnosti – da nove momčadi dođu u sport i da odmah budu veoma dobre.”

“Mislim da ćemo morati malo razjasniti pravila u vezi toga, ali sva zasluga ide njima. Uzeli su princip koji je postojao ali ga nitko nije u tolikoj mjeri iskorištavao. To je odlična priča.”

Steiner je izjavio da je podrška Liberty Media grupe važna, ali i da se o dugoročnoj politici a ne o iznimci.

“Mislim da oni ne ‘brinu’ o nam. Oni se brinu o Formuli 1. Radi se o puno većoj slici nego samo o nama ili nekoj drugoj momčadi,” rekao je Steiner.

“Njihov je posao da se što više ekipa bori na istoj razini. Gdje je zabava ako imate momčadi koje su par sekundi brže od drugih?”

“Mi trebamo smanjiti zaostatak za vodećima i to je jedan od načina da to napravimo. Ako se ljudima takav način ne sviđa, trebaju raditi bolji posao.”

Za 2021. se također raspravlja o mogućim ograničenjima što se tiče kupovine dijelova za bolide, a već od iduće godine će momčadi morati same proizvoditi kočnice što će utjecati na aerodinamiku bolida.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o