Iako je u prve tri utrke tijekom slobodnih treninga, kvalifikacija pa i samih nastupa na utrkama, McLarenov Carlos Sainz pokazao solidna izdanja, tek u Azerbajdžanu Španjolac je uspio upisati svoje prve ovosezonske bodove i prve bodove u svojoj novoj momčadi.

Tijekom spomenute prve tri utrke sezone Sainz je imao i dosta pehova, a bez nepredviđenih događaja nije prošlo niti ovoga vikenda, kada je u brzom krugu za ulazak u Q3, Sainz zbog žutnih zastavica morao prekinuti krug, što mu je donijelo 11. mjesto. Ipak, penalizacijama drugih vozača Španjolac se ugurao u Top 10 i u konačnici kapitalizirao dobar start.

“Na nekakvoj osobnoj razini, ovo je za mene svakako određeno olakšanje jer sam i u prethodne tri utrke imao tempo sličan današnjem, ali sam ostajao bez bodova. Prilično je nevjerojatno da smo u sve tri utrke na startu sezone imali nekakve pehove i nesreće. Na sreću, danas smo utrku odradili bez ikakvih incidenata pa smo u skladu s tim, imali i mogućnost pokazati za što smo sposobni.” pojaso je Sainz.

Sainz je izjavio kako je zadovoljan tempom u samoj utrci, koji je i njemu i mladom Norrisu omogućio borbu s Racing Pointovim bolidima i manje više siguran ulazak u top 10.

“Tijekom utrke bili smo na pozicijama na kojima smo htjeli biti. Imali smo dobar tempo i bili smo u mogućnosti ući u borbu s Racing Pointom. Pred kraj utrke dosta smo vodili brigu i o čuvanju guma, a za konkretniju borbu s Perezom nije bilo vremena jer je ulaskom VSC-a, Sergio zaradio gotovo pola minute. Ipak, generalno gledajući, zadovoljan sam onim što smo postigli u utrci.” zaključio je Španjolac.

Podsjetimo kako je Lando Norris utrku završio na osmom mjestu čime je McLaren prvi puta nakon godinu dana uspio s oba bolida ući u bodove pa je gledajući stvari iz te perspektive, ovo bio uspješan nastup za britansku momčad.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
White Lion

Tako sam nekako i mislio da su vise cuvali svoja mjesta i zaraditi bodove obojica po prvi put u ovoj sezoni nego ici u rizik i ostati bez jednog bolida, a i Renaultova pouzdanost zabrinjava pomalo pa se nije ni islo ovaj vikend u niti jednom bolidu sa Renaultovim motorima na najvisi mod rada.
Kako cujem dolaze nadogradnje u Barceloni kao i vecini ekipa pa se samo nadam da ce McLarenove donijeti nesto vise nego ostalima jer im zaista fali malo brzine na pravcima