Španjolski vozač Carlos Sainz smatra da bi Mick Schumacher mogao pratiti stope svog oca, legendarnog Michaela, jer ima sve predispozicije za to. Michael i Carlos Sr. su bili svjetski prvaci, s tim što je Nijemac titulu osvojio rekordnih sedam puta.

McLarenov vozač je otkrio da je u mladim danima bio poznat kao “sin nekadašnjeg vozača” te se nada da će mladi Mick uspjeti nadići takve stvari.

“Dok sam vozio karting dosta ljudi je gledalo mene i moje rezultate. Većina vozača se na neki način fokusirala na mene jer sam sin svjetskog prvaka,” rekao je Sainz.

“Ja sam to prihvatio i brzo se navikao. Ponekad zna biti teško, ali pokušavam izvući ono pozitivno iz toga. To što je moj otac dvostruki svjetski prvak učinilo me boljim vozačem. Vidim da Mick dobiva puno pažnje u posljednje vrijeme, pogotovo tijekom testiranja u F1 bolidu. Pažnja medija ponekad zna biti i dobra tako da mislim da je Mick trenutno u dobroj poziciji.”

Sainz vjeruje da je želja drugih vozača da pobijede “sina svjetskog prvaka” utjecala pozitivno na njega i naučila ga da bude agresivan na stazi.

“Djeca ponekad znaju pretjerati. Želiš pobijediti tog vozača, želiš pobijediti sina od Carlosa Sainza jer on vjerojatno gleda…”

“Ovoga je bilo i nerado se sjećam toga. Otac mi je jednom rekao da se borim ili ću biti poražen. Tad sam shvatio da se još više trebam boriti kako bih pobjeđivao. Tako sam postao agresivan i dobivao sam više poštovanja. Prije sam mislio da će me drugi poštovati ako budem fin. Otkako sam postao agresivniji, stvari su se promijenile na bolje po tom pitanju,” zaključio je Sainz.

Mick Schumacher se nedavno priključio vozačkoj akademiji Ferrarija, a za Scuderiju je vozio na testovima nakon Velike nagrade Bahreina.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o