Kimi Räikkönen nije bio nimalo oduševljen razvojem događaja na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Azerbajdžana. U svom stilu, rekao je da zbog incidenta sa šahtom, Formula 1 izgleda amaterski.

Vozač Alfa Romeo Racinga smatra da su nemili događaji, nakon svega petnaestak minuta prvog slobodnog treninga, svima uništili prvi dan u Bakuu te da bi FIA na neki način trebala snositi krivnju za to što se dogodilo.

Podsjetimo, George Russell naletio je sa svojim Williamsom na šaht koji nije bio dobro osiguran. Udarac je bio toliko snažan da je oštetio šasiju bolida, a djelatnici na stazi morali su nakon toga provjeriti sve šahtove, ne bi li se uvjerili da su dobro osigurani i da se nešto slično neće ponoviti. Zbog toga je prvi slobodni trening otkazan.

“Jasno je da ovo nije bila idealna situacija za sve nas i izgledali smo kao amateri danas. Ovako nešto ne bi se trebalo događati. FIA se mora pobrinuti da staze budu pripremljene kako treba”, jasan je Räikkönen.

Po mišljenju Finca, cijela se situacija mogla izbjeći da je odrađena temeljita kontrola.

“Na njima je da naprave provjeru i kažu ljudima ovdje. Njihova je odgovornost da staza bude onakva kakvu očekujemo. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali ovo je svima nama uništilo dan. I ljudima koji su došli ovdje gledati Formulu 1.”

Vozači su tako tijekom petka imali samo jedan trening, koji je također imao kraće prekide zbog izlijetanja vozača. Räikkönen je imao 14. vrijeme, ali ovakav dan momčadima nije ponudio mnogo odgovora, niti je bilo moguće konkretnije poraditi na postavkama bolida.

“Bio je to zbunjujući dan. Šteta. Ključ uspjeha ovdje bit će dobro funkcioniranje guma, a vidjet ćemo gdje ćemo završiti”, rekao je Räikkönen.

Treći slobodni trening na rasporedu je u subotu točno u podne po hrvatskom vremenu, dok se kvalifikacije voze od 15 sati. Tekstualni prijenos svih sesija pratite na GP1 portalu.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sladjan87

Vratiti F1 na prave piste , ukinuti ulicne sem Monte Carlo ,

avatar
Član
mody

baku out vratite imolu i nugbugring tamo šahti nema