Vodeći vozač prvenstva Valtteri Bottas otkrio je da mu je plastična vreća zapela za prednje krilo tijekom veoma naporne Velike nagrade Bahreina. Finac je neočekivano došao do druge pozicije u Bahreinu u dvostrukoj pobjedi Mercedesa nakon što se Sebastian Vettel izvrtio na stazi, a Charles Leclerc morao popustiti tempo radi problema s pogonskom jedinicom.

Bottas je priznao da se mučio s tempom nakon što se vratio na četvrto mjesto, unatoč činjenici da je imao jako dobar start gdje se veoma brzo probio do druge pozicije.

“Mislim da mi je vjetar zasmetao. Malo sam zakasnio u kočenju u prvom zavoju i pokušavajući zadržati poziciju izgubio sam dvije. Ferrari je zaista bio veoma brz. Pravio sam nekoliko grešaka radi vjetra, ali mislim da nisam jedini. Bilo je veoma teško zadržati ritam,” rekao je Valtteri

“Uspio sam sačuvati motor onda kad sam vidio da mi nitko ne prijeti od pozadi, a i da je bolid ispred predaleko. Čak sam imao plastičnu vrećicu na prednjem krilu koja me koštala performansi tako da nisam imao savršenu utrku.”

Bottas je sezonu počeo s pobjedom i drugim mjestom, a u jučerašnjoj utrci je očekivao postolje radi mnogih nesretnih situacija prošle godine. Također je ukazao na vrijednost i važnost dodatnog boda za najbrži krug, a upravo ga taj bod drži na prvom mjestu jer isti učinak ima i njegov timski kolega Lewis Hamilton (jedna pobjeda, jedno drugo mjesto).

“Ti dodatni bodovi mogu napraviti prevagu na kraju sezone. Možda nije toliko interesantno sada, ali će definitivno biti na kraju sezone pogotovo jer smo više puta vidjeli koliko su tijesne borbe za naslov bile.”

“U Bahreinu je bilo teško postići najbrži krug kad je Ferrari bio veoma brz. Dok god postoji mogućnost za osvajanjem, veoma je važno osvojiti taj bod. Na kraju krajeva, iako je ovo bila veoma teška utrka sretan sam što imam ovoliko bodova jer je ključ svega konzistentnost”, izjavio je finski vozač.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o