Nakon lošeg početka sezone u bolidu Red Bull Racinga, francuski vozač Pierre Gasly nadao se uspješnom vikendu na Velikoj nagradi Azerbajdžana. Međutim, njegove ambicije dobile su novi veliki udarac. Nakon drugog slobodnog treninga zaradio je kaznu pa će u nedjeljnu utrku morati startati iz boksa.

Na drugom slobodnom treningu Gasly je ostvario deveto vrijeme. Pri ulasku u boks, Gasly je očito propustio uočiti svoju oznaku “GAS #10” koja je upućivala da su službene osobe odabrale upravo njega za vaganje. Umjesto da se zaustavi, Francuz je nastavio voziti prema svojoj garaži. Njegovi mehaničari odradili su probno zaustavljanje u boksu i nakon toga odgurali bolid u garažu.

Gasly je nakon toga pozvan na razgovor kod sudaca, a posljedica tog propusta bit će start iz boksa na nedjeljnoj utrci.

“Suci su pregledali video dokaze te saslušali vozača s brojem 10 i predstavnika njegove momčadi. Utvrđeno je da se vozač propustio zaustaviti za vaganje kad je to bilo traženo od njega.”

“Umjesto toga, nastavio je voziti i odrađeno je probno zaustavljanje u boksu. Bolid je podignut i sva četiri kotača su promijenjena, što je kršenje pravilnika po članku 29.1a, u kojemu stoji da je kazna za ovakvo kršenje pravila start iz boksa. Tu smo kaznu i primijenili”, stoji u službenom izvješću.

Nije ovo prvi put da se dogodila slična situacija. Carlos Sainz kažnjen je na Velikoj nagradi Monaka 2015., a Kevin Magnussen na Velikoj nagradi Bahreina 2016. Sjećamo se i prošlogodišnje Velike nagrade Brazila, kada je Sebastian Vettel odbio ugasiti motor nakon što je stao na vagu i onda još oštetio opremu sudaca dok je žurio prema svojoj garaži.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o