U nedjelju 14. travnja u Dugom Selu, prvim od četiri natjecanja počinje ovogodišnja sezona Otvorenog prvenstva Grada Zagreba u ocjensko spretnosnim vožnjama, koje je raspisao nositelj Zagrebački automobilistički savez.

Organizatoru “7. Nagrade Grada Dugo Selo – Memorijal Milivoj Obad”, Autoklubu Dugo Selo, stiglo je 35 prijava iz šest klubova, među kojima su najbrojniji domaćini s polovicom prijavljenih.

Sudionici će biti raspoređeni u tri bodovne klase prema ukupnoj duljini vozila: do 3500, do 4000 i preko 4000 mm duljine. Uz to raspisana je i posebna klasa  “Challenge” za sve one koji proteklih godina nisu bili u sustavu bodovanja OSV-a. Vozi se pet posebnih ispita spretnosti na improviziranom poligonu gradskog parkirališta u Ferenčakovoj ulici pored dugoselskog nogometnog igrališta.

Suorganizator manifestacije je zagrebački Autoklub Ina Delta, a okupljanje sudionika je kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo od 8,30 sati. Do 10 sati potrajat će verifikacija i tehnički prijam, a start prvog vozila zakazan je u 11 sati neposredno nakon svečanog otvaranja. Proglašenje najuspješnijih s dodjelom počasnih nagrada očekuje se oko 17 sati.

Tekst i fotografija: Miroslav Krpan

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o