McLarenov Lando Norris završio je Veliku nagradu Azerbajdžana na vrlo dobrom osmom mjestu i tako još jednom potvrdio svoj talent. Mladi Britanac je nakon utrke priznao da je bio “nervozan”. jer je u jednom zavoju dodirnuo zid. Zabrinuo se da bi zbog toga mogao ostati bez mjesta u Top 10.

Englez je preživio kontakt sa zidom i odveo McLaren-Renault na sigurno osmo mjesto, odmah iza momčadskog kolege, Carlosa Sainza. Ovo je već drugi put u četiri utrke da Norris osvaja bodove. Svoje prve bodove je osvojio u Bahrainu fenomenalnim 6.mjestom.

Dodirnuo sam zid nekoliko puta. Imao sam tri ili četiri kruga od kraja, zbog čega sam bio prilično nervozan. Uspio sam se sabrati, na svu sreću s bolidom  je sve bilo u redu.”

“Staza je jako teška i nemoguće je ne napraviti pogrešku. Imao sam grešaka tu i tamo, ali nije nas koštalo pozicije, niti bodova,” izjavio je Norris.

Norris je proveo prvi dio utrke iza Sergia Pereza iz Racing Pointa, dok je iza njega bio Sainz. Međutim, u kasnoj fazi utrke odradio je još jedan pitstop, što ga je koštalo jedne pozicije pa je izašao iz boksa iza svog momčadskog kolege.

“Nije bila lagana utrka. Većinu utrke sam bio iza Checa(Pereza). Nisam uopće imao brzine na ravnini. Malo frustrirajuće jer imali smo tempo da učinimo nešto više. Na kraju, momčad može biti zadovoljna jer smo obojica osvojili bodove.”

“Kao što ste mogli vidjeti, ni Carlos nije mogao proći Checa, iako je imao još bolji tempo od mene. Ovo je bila naporna utrka, ali možemo biti zadovoljni,” dodao je Norris.

U ukupnom poretku Norris drži deveto mjesto s 12 osvojenih bodova.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o