Martin Kodrić do drugog i sedmog mjesta na otvaranju GT Open sezone

Hrvatski vozač Martin Kodrić, od ove godine tvornički vozač McLarena u automobilističkim GT utrkama, dobrim je rezultatom započeo sezonu u vrlo jakom prvenstvu International GT Open.

Samoborac je član španjolske momčadi Teo Martin Motorsport i vozi McLaren 720S GT3. Natječe se u kategoriji PRO, koja podrazumijeva dvojicu vozača u jednom timu. Kodrićev kolega je Portugalac Henrique Chaves.

Nakon dugačkih predsezonskih priprema i napornog rada na novom automobilu, Kodrić i njegova ekipa stigli su na francusku stazu Paul Ricard s vjerom u uspješno otvaranje GT Open sezone.

U svojim prvim kvalifikacijama za novu momčad, Martin je ostvario jako dobro treće mjesto, sa zaostatkom od samo 0,154 sekunde za Brazilcem Khodairom, također u McLarenu. U prvoj utrci stvari su išle jako dobro za Kodrića i Chavesa te su odmah došli do prvog postolja. Završili su na drugom mjestu, iza Alberta Coste i Giacoma Altoe u Lamborghiniju Huracanu.

Druge kvalifikacije vozio je Chaves i također postavio treće vrijeme, no u utrci nije bilo previše sreće za portugalsko-hrvatsku kombinaciju. U prvom dijelu utrke Chaves je primio udarac od vozača koji je bio iza njega te je izletio i morao nastaviti na začelju. Dobro se probijao prema naprijed pa predao automobil Kodriću, koji je nastavio u istom tonu. Na kraju su osvojili sedmo mjesto ukupno, a peto u svojoj klasi PRO. U ukupnom poretku Prvenstva nalaze se na trećem mjestu sa 16 osvojenih bodova.

“Dobar vikend u globalu. Odličan rezultat u prvoj utrci, ali u drugoj nas je taj udarac drugog vozača poslao na posljednju poziciju i koštao nas boljeg rezultata na kraju utrke.”

“Bez obzira, uspjeli smo se vratiti i dohvatiti sedmu poziciju, koja nam je donijela bodove za Prvenstvo. Sve funkcionira dobro, McLaren je napravio odličan posao s automobilom i veselim se sljedećoj utrci u Njemačkoj. Nadam se da ćemo tamo ostvariti prvu pobjedu u sezoni”, izjavio je nakon vikenda Martin Kodrić.

Sljedeća utrka serije International GT Open održava se na stazi Hockenheim 25. i 26. svibnja.

Photo: Martin Kodric Racing Facebook Page

Related Posts