Haas F1 Team u ovoj se sezoni može pohvaliti odličnim rezultatima u kvalifikacijama, ali na njihovu žalost – bodovi za Svjetsko prvenstvo ne dijele se subotom.

Na sve tri utrke u 2019. Haas je imao oba bolida u završnoj rundi kvalifikacija, čime se još mogu pohvaliti jedino Mercedes i Ferrari. Međutim, tu brzinu koju Kevin Magnussen i Romain Grosjean prezentiraju u jednom krugu, američka momčad nije uspjela pretočiti u dobre plasmane u utrkama.

Grosjean je i dalje bez osvojenih bodova, a Magnussen ima jedno šesto mjesto iz Australije. Glavni problem Haasovih bolida vezan je uz gume, ali danski vozač vjeruje da će se pronaći rješenje tih problema.

“Mislim da je zaista dobro kako odrađujemo kvalifikacije ove godine, ali jasno, željeli bismo to pretvarati u bodove na utrkama. Na to smo sada sasvim fokusirani.”

“Odlično je znati da naš bolid može biti kompetitivan gledajući brzinu u jednom krugu, a trebao bi onda biti kompetitivan i u utrkama. Moramo uložiti puno rada da bismo to i postigli”, kaže Kevin.

Haas ima problem sa zagrijavanjem Pirellijevih guma u situaciji kada je bolid pun goriva, ali još veći problem je što momčad kao da nije sigurna zašto je tome tako.

“Jedina razlika koja postoji između kvalifikacija i utrke je u tome da pred utrku napunimo spremnik goriva i vozimo veći broj krugova na istom setu guma. Uzrok problema mora se kriti negdje oko guma.”

“Nemamo jasnu sliku, barem ne još, ali radimo na tome kako bismo ju dobili”, poručio je Magnussen.

Sljedeća utrka Formule 1 vozi se na ulicama Bakua za Veliku nagradu Azerbajdžana. Magnussen se nada bodovima, ali priznaje da to baš i nije staza koja bi odgovarala Haasovim bolidima.

“Baku je staza na kojoj vozimo s niskom razinom downforcea zbog dugačkih pravaca. Ima dosta sporih zavoja, a razina gripa je prilično niska. Bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo proći tamo.”

“Ne očekujem da će to biti naša najbolja staza u godini, ali pozitivno razmišljam i vjerujem da se možemo boriti za bodove. Baku uvijek ponudi odličnu utrku s mnogo akcije pa se veselimo nastupu tamo”, izjavio je 26-godišnji Danac.

Nakon dva vrlo slaba vikenda, svaki bod bio bi odličan ulov za Haas. U konstruktorskom poretku nalazi se na šestom mjestu, ali McLaren i Racing Point su unutar jednog boda pa bi se situacija vrlo lako mogla pokvariti za momčad koju bodi Guenther Steiner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o