Robert Kubica se ponovno osvrnuo na težak karakter svog Williamsa za novu sezonu nazvavši ga “neupravljivim”. Još otkako je u Australiji oštetio podnicu nezgodnim prelaskom preko jednog od rubnika, Poljak nema puno povjerenja u bolid. Momčad Williamsa se istovremeno suočavala s netočnim parametarskim podacima, dobivenim s bolida koji su upućivali na drukčije postavke u odnosu na Russellov bolid (iako su oba vozača vozila s jednako posloženim bolidom).

U Bahreinu novi problemi. U utrci se u prvom dijelu probio ispred momčadskog kolege. No, ne zadugo jer je u drugom dijelu doživio kritičnu degradaciju guma. Zbog nastalih okolnosti, vozač Williamsa je utrku opisao kao “preživljavanje”.

“Nisam vozio čak osam godina, tako da sam s obzirom na to donio neke dobre odluke. Iz ovog iskustva proizlaze neke pozitivne, ali teške pouke. Samo na temelju toga možemo graditi”, rekao je Kubica.

Kaže kako je u Australiji naučio da se treba držati podalje od rubnika. Ipak, to ga nije spasilo od problema u Bahreinu.

“U Australiji sam izgubio djelić bolida nakon prelaska preko rubnika. U Bahreinu sam se klonio rubnika, ali svejedno, u kvalifikacijama sam ponovno doživio gubitak dijelova.

“U utrci sam preko njih prelazio samo zato što sam dospio na njih, ne kako bih ih koristio kao dio staze”, objašnjava Kubica.

Kaže kako je zbog problema s gumama izgubio puno vremena te je bio prisiljen prilagoditi vožnju kako bi s postojećim setom uspio doći do cilja.

“U nekim zavojima sam bio vrlo spor jer sam pokušavao sačuvati gume. No, one su se i dalje pregrijavale i puno sam proklizavao.”

“Nadam se kako ćemo jednog dana doći do boda i barem malo zaboraviti na sva ograničenja s kojima se suočavamo. Trudimo se dobiti bolji bolid, koji će biti puno zabavniji za voziti.”

“Za sada moram jako paziti da se ne izvrtim prilikom ulaska u zavoj. Moramo otkriti što se događa jer trenutačno ne postoji neki okvir u kojem se taj bolid može voziti. Ja sam u njemu putnik”, kaže Kubica.

Kubica je izrazio strah zbog činjenice da momčad još uvijek ima manjak potrebnih rezervnih dijelova nakon što je prekasno završila bolid i propustila dio testiranja. Kaže kako daje sve od sebe da pomogne mehaničarima oko postavljanja bolida, ali ponekad je nemoguće dobiti željeni učinak.

“Jedino što mogu sada je ponuditi svoju tehničku podršku. Pokušao sam s izmijenjenim postavkama, s drukčijim postavkama na volanu, ali problem s upravljanjem je stvarno jako težak.”

“Problem je što još uvijek imamo problem s vjetrom koji nam dodatno pogoršava situaciju”, zaključuje Kubica.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

vozikat ces se s ovim bolidom na zadnjem mjestu, willams je dno dna