Lewis Hamilton priznao je kako se tijekom prva dva slobodna treninga poprilično mučio sa svojim bolidom zbog čega nije uspio postići konkurentnija vremena i približiti se vodećim Ferrarijima ali i niti svom momčadskom kolegi Valtteriju Bottasu.

Iako su oba Mercedesova vozača naglasila kako zbog dobre razine downforcea očekuju blisku borbu s Ferrarijima, Hamilton je naglasio kako je pred njima još dosta posla u nastojanjima da iz bolida izvuku još više brzine.

“Danas sam se dosta mučio s bolidom. Imamo još dosta toga za odraditi, rekao bi čak i više u mom slučaju jer Valtteri je izgledao dosta dobro. Morat ćemo dosta raditi na bolidu kako bi utvrdili o čemu je riječ i otklonili nedostatke do sutra. Mislim kako bolid ima potencijal za borbu u samom vrhu ali trebamo pronaći pravi set up.” započeo je Lewis.

Oba Mercedesova vozača naglasila su kako su razlike između tri vodeće momčadi vrlo male s tim da Ferrari očito još uvijek ima određenu prednost na pravcima, no s druge strane Mercedesova prednost u zavojima trebala bi rezultirati napetom borbom za vrh.

“Doista je dobro vidjeti tako male razlike između nas, Ferrarija i Red Bulla. Kako smo i očekivali, Ferrari ima određenu prednost na ravnim dijelovima ali bez obzira na to, razlike su vrlo male pa stoga i sutra očekujemo napetu borbu.” primijetio je Lewis.

Sa svojim močadskim kolegom složio se i Valtteri Bottas koji također očekuje napetu borbu za vrh.

“Ferrari je brži na ravnim dijelovima, ali u zavojima prednost je naša pa će stoga sigurno biti neizvjesno. Još uvijek, imamo dosta prostora za napredak ali jasno je kako će i konkurenti raditi na bolidima i nastojati ih unaprijediti pa stoga ostaje za vidjeti koliko možemo napredovati u odnosu na njih.”

“Kao i u Bahreinu, imamo dosta problema s udarima vjetra koji je bio prilično jak tijekom ova dva slobodna treninga pa bi s te strane također moglo biti dosta zanimljivo.” zaključio je Finac.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o